Rebirthing ademsessie

Rebirthing in Etten-Leur
Afspraak maken

Vrijwel iedereen heeft een trauma opgelopen tijdens de geboorte

De overgang van de warme moederschoot naar de buitenwereld is op zich al traumatisch genoeg. Dan worden er felle lampen op ons gezicht gezet, vaak worden we eerst in vreemde handen gewogen en gemeten. Vroeger werd er ook nog eens een klap op de billen gegeven om te kijken of de longetjes het wel goed deden. Om nog maar niet te spreken over tang- of napverlossingen, navelstreng om het nekje of beklemming tijdens de uitdrijving

Deze negatieve ervaringen slaan we op in ons onbewuste en hebben effect op heel ons latere leven.

Rebirthing ademsessie

Rebirthing is een krachtige bewustwordingssessie waarbij de ademhaling centraal staat. Tijdens de sessie wordt intensief en diep geademd en wordt de kans geboden het geboortetrauma te verwerken.

De ademhalingen volgen elkaar op zonder pauze, dit wordt “verbonden ademhaling” genoemd. Dit stelt je in staat contact te leggen met je onbewuste waar de negatieve emoties liggen opgeslagen.

Rebirthing richt zich op het bewust worden van deze negatieve emoties die je nog vasthoudt. Om deze vervolgens los te laten en te verwerken.

De methode is zacht, echter de uitwerking kan heel intens zijn. De ervaringen tijdens een sessie kunnen nogal uiteenlopen. Wel wordt de sessie vaak afgesloten met een fijn gevoel van welbehagen en ontspanning. Rebirthing is een proces van vertrouwen, toelaten en overgave aan de ademhaling en het loslaten van controle. 

Mijn rol als begeleider

Tijdens de rebirthing sessie ben ik aanwezig en begeleid/praat jou door de sessie heen. Ik hou nauwlettend het hele proces in de gaten zodat ik, waar nodig, direct kan inspelen op wat zich aandient.

 

Wil jij mijn gratis E-book ontvangen?

Interessante artikelen

Mijn blogs

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Tijdens kantooruren kun je ook bellen naar 06 179 797 01

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.