Home » Blog » Mindset » Vanuit zachtheid

Vanuit zachtheid

door | 25 nov, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Vanuit zachtheid kijk ik naar mijzelf. Hoef ik even niks, ik moest al zo lang van alles van mijzelf. De meest autoritaire baas was ik voor mijzelf, de meest strenge moeder was ik voor mezelf, de altijd kritische vriendin was ik voor mijzelf. Het was niet makkelijk om te leven met mijzelf en jarenlang te leven onder het juk van al mijn, vaak negatieve, zelfpraat.

 

Mild zijn naar mijzelf

En nu is het tijd voor zachtheid, voor mild zijn naar mijzelf. Te kijken naar wat ik allemaal bereikt heb in al die jaren. Te kijken naar mijn lichaam, getekend door het krijgen van kinderen en ook getekend door de jaren en het allemaal te accepteren.

 

Voor het eerst van mijn leven vrij

Waar ik er vroeger een hekel aan had wanneer er één haar verkeerd zat, kijk ik nu met liefde naar mijn grijze haren. Ik zie mijzelf. Ik mag zijn wie ik ben. Met alle gekke, rare, stomme, idiote denkbeelden, gedrag en gedachten. Met al mijn rimpels, alle hobbels en bobbels voel ik mij voor het eerst van mijn leven vrij. Vrij van het juk dat ik mijzelf opgelegd had.

 

Persoonlijke ontwikkeling

En ik zag niet eens wat ik mezelf allemaal aandeed. Ik leefde mijn leven, ging naar mijn werk, deed alle dingen op de automatische piloot. Tot mijn relatie in een crisis kwam, mijn vader overleed én ik mijn baan verloor. Toen ging het niet langer en ben ik aan persoonlijke ontwikkeling gaan doen. Heb ik opleidingen gevolgd, boeken gelezen, gelijkgestemden opgezocht. Ik ging mijn verlangens achterna. Deed waar ik blij van werd. En ik werd mild naar mezelf. Ging mijzelf steeds meer omarmen voor wie ik was. Ik leerde mezelf waarderen voor wie ik van nature ben, zonder al die negatieve overtuigingen en beperkende gedachten.

 

Het vergt moed om jezelf in de spiegel aan te kijken

Die weg is niet altijd makkelijk. Het vergt moed om jezelf in de spiegel aan te kijken. Je schaduwkanten te omarmen en te zien dat je “afslagen hebt gemist”. Dat je in je leven mensen pijn hebt gedaan. En dat dit vaak voortkomt uit het feit dat jij jezelf pijn doet. Die verantwoording daarvoor te nemen en er doorheen te willen. Op te staan en je leven weer terug in eigen hand te nemen!

 

Maar ik ben niet bang meer! Ik spring vol overgave en vertrouwen in al het goeds wat komen gaat!

 

Wil jij ook weer vol vertrouwen het leven in springen en wil je met mij samen kijken hoe je dit kunt bereiken, neem dat contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stuur me een PB of email naar: info@detangle.nl

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij later herinnerd worden door je de mensen van wie je houdt? Als iemand die alles uit het leven heeft gehaald voor zichzelf? Of als iemand die hele dagen op de bank voor de tv met een zak chips weg heeft zitten vegeteren?

Lees meer
Je bent een kip!

Je bent een kip!

Je kent ze wel, die showhypnotiseurs die je als een kip zonder kop over het podium laten lopen. Of nee, die met die citroen, die is pas lachen! Mensen in hypnose de suggestie meegeven: “je eet een sappige perzik” en ze dan een citroen geven. En met een knip in de vingers zijn ze uit hypnose en kijken ze met een zuur gezicht naar die citroen die ze net nog aan het aflebberen waren als was het een zoete perzik. Ja, dat is lachen!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin