Home » Blog » Mindset » Transformatie

Transformatie

door | 28 okt, 2020 | Mindset

Transformatie

 

In de herfstvakantie zijn wij naar de dierentuin geweest. In de vlindertuin kan ik uren doorbrengen. Kijkend naar die kleine wezentjes, zo gracieus en magisch.

 

De manier waarop vlinders bewegen, de vrijheid en speelsheid die ze hebben. Ze lijken bijna te dansen in de lucht. Die dans staat voor de behoefte aan beweging en verandering naar de volgende fase van ons leven.

 

De vlinder is natuurlijk ook het ultieme symbool van transformatie, de letterlijke metamorfose van rups naar vlinder. Van de week deelde ik de quote wanneer de rups blijft zeggen zo ben ik nou eenmaal wordt ie nooit een vlinder. En die zin zegt voor mij alles. Wanneer je zelf niet de regie van je leven in eigen hand neemt en de verantwoording neemt over je acties en daden, zal er niks veranderen. Je leven blijft zoals het is. De transformatie zal nooit plaatsvinden.

 

Transformatie bestaat uit drie delen. Leven, dood en wedergeboorte.

 

Leven

De rups kruipt over de grond, zich niet bewust van wat er allemaal nog meer in het leven is. Zijn wereldje beperkt zich tot zijn directe omgeving. Hij voelt zich daar heerlijk veilig en heeft geen overzicht van wat de toekomst brengt.

 

Dood

Dan breekt de tijd aan dat de rups zich terugtrekt in zijn cocon. Een tijd van totale stilte en de rups is aangewezen op zichzelf. De cocon beschermt hem in deze beproeving en de rups heeft nog geen idee waar hij het allemaal voor doet of wat het hem zal brengen. De rups is volledig aangewezen op vertrouwen. Dit is het moment dat de transformatie plaatsvindt.

 

Wedergeboorte

En dan is het moment van een nieuw begin daar! De transformatie in de cocon is compleet. De rups heeft in de stilte en duisternis gewerkt aan de nieuwe fase in zijn leven. En pas wanneer hij zich zeker genoeg voelt en er aan toe is zal hij uitvliegen. Vrij, dansend en licht gaat hij verder als vlinder. Pas op dit moment weet de rups waarvoor  hij het allemaal gedaan heeft.

 

Wanneer je gelooft dat verandering mogelijk is en je zet stappen daartoe zal je transformeren naar de mooiste versie van jezelf. Want hoe zou het zijn wanneer jij gaat vliegen? Je vrij voelt en licht en dansend door het leven gaat?

 

In welke fase van de transformatie zit jij?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Niks te doeeehoeen!

Niks te doeeehoeen!

Ken je ze, van die mensen die de hele dag niks te doen hebben? En ja, dan moet je toch wat met je tijd, anders ga je je maar vervelen. Je gaat dan dingen “zoeken” waar je je druk over kan maken. Want je wilt de tijd toch nuttig besteden.

lees verder
Een doosje complimenten

Een doosje complimenten

Vind jij het geven en ontvangen van complimenten ook zo lastig?

Krijg je een compliment over de jurk die je draagt en dat je dan zegt: “ow die was in de uitverkoop hoor” of “dit ouwe ding heb ik al jaaaren”. Ken je dat?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin