Home » Blog » Mindset » Transformatie

Transformatie

door | 28 okt, 2020 | Mindset

Transformatie

 

In de herfstvakantie zijn wij naar de dierentuin geweest. In de vlindertuin kan ik uren doorbrengen. Kijkend naar die kleine wezentjes, zo gracieus en magisch.

 

De manier waarop vlinders bewegen, de vrijheid en speelsheid die ze hebben. Ze lijken bijna te dansen in de lucht. Die dans staat voor de behoefte aan beweging en verandering naar de volgende fase van ons leven.

 

De vlinder is natuurlijk ook het ultieme symbool van transformatie, de letterlijke metamorfose van rups naar vlinder. Van de week deelde ik de quote wanneer de rups blijft zeggen zo ben ik nou eenmaal wordt ie nooit een vlinder. En die zin zegt voor mij alles. Wanneer je zelf niet de regie van je leven in eigen hand neemt en de verantwoording neemt over je acties en daden, zal er niks veranderen. Je leven blijft zoals het is. De transformatie zal nooit plaatsvinden.

 

Transformatie bestaat uit drie delen. Leven, dood en wedergeboorte.

 

Leven

De rups kruipt over de grond, zich niet bewust van wat er allemaal nog meer in het leven is. Zijn wereldje beperkt zich tot zijn directe omgeving. Hij voelt zich daar heerlijk veilig en heeft geen overzicht van wat de toekomst brengt.

 

Dood

Dan breekt de tijd aan dat de rups zich terugtrekt in zijn cocon. Een tijd van totale stilte en de rups is aangewezen op zichzelf. De cocon beschermt hem in deze beproeving en de rups heeft nog geen idee waar hij het allemaal voor doet of wat het hem zal brengen. De rups is volledig aangewezen op vertrouwen. Dit is het moment dat de transformatie plaatsvindt.

 

Wedergeboorte

En dan is het moment van een nieuw begin daar! De transformatie in de cocon is compleet. De rups heeft in de stilte en duisternis gewerkt aan de nieuwe fase in zijn leven. En pas wanneer hij zich zeker genoeg voelt en er aan toe is zal hij uitvliegen. Vrij, dansend en licht gaat hij verder als vlinder. Pas op dit moment weet de rups waarvoor  hij het allemaal gedaan heeft.

 

Wanneer je gelooft dat verandering mogelijk is en je zet stappen daartoe zal je transformeren naar de mooiste versie van jezelf. Want hoe zou het zijn wanneer jij gaat vliegen? Je vrij voelt en licht en dansend door het leven gaat?

 

In welke fase van de transformatie zit jij?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

Lees meer
Money, money, money

Money, money, money

Er heerst een soort taboe op het hebben van geld. Mensen met geld hebben het volgens velen “hoog in hun bol”. En toch wil iedereen het hebben. Het is net als seks: iedereen doet het maar niemand praat erover.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin