Home » Blog » Mindset » Some like it hot

Some like it hot

door | 2 dec, 2020 | Mindset

Some like it hot

 

Naar de sauna gaan is Iets wat ik heel graag doe en wat zeker in deze tijd geen overbodige luxe. Buiten het feit dat het heerlijk ontspannend is is het ook nog eens heel goed voor je immuunsysteem. Win-win situatie dus.

 

Avondje relaxen

Gelukkig mogen de sauna’s nog open zijn en zijn mijn vriend en ik hier regelmatig te vinden. Vorige week gingen wij weer voor een heerlijk avondje relaxen. Door de gezellige kerstverlichting ben ik gelijk in een relax mood en begint het genieten al voor mij.

 

Opgietingen

Opgietingen mogen ook gelukkig (voor de leken onder ons: bij een opgieting gieten ze water/ijs en essentiële olie op de kachel van de sauna. Daarna wordt de geur door de ruimte gewapperd met handdoek of waaier waarmee de warmte nog eens extra intens ervaren wordt). Wel met aangepaste voorwaarden. Voorheen stond iedereen te dringen om als eerste een plekje te vinden. Soms zat je dan als haringen in een ton in de sauna met de voeten (of erger) van een ander op je handdoek of in je nek. Tegenwoordig reserveer je een opgieting vooraf. Er mogen maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Je hebt altijd een plekje met ruimte om je heen. En na afloop krijg je nog een lekkere snack. Oké, je betaalt € 2,00 per persoon per opgieting, maar ik vind het een uitvinding. Elk nadeel hep ze voordeel om in de termen van Johan Cruijf te spreken.

 

Bij opgietingen had ik eigenlijk altijd mijn ogen open. Wilde zien wat er allemaal gebeurde, hoe ze het ijs op de kachel legde. Hoe ze vervolgens met speciale “wappertechnieken” de geur en de hitte door de ruimte waaierden. Kortom, ik genoot, maar was ook best nog wel veel met de hele omgeving bezig. Tot vorige week. De opgieting begon. Er werd een heerlijk relaxed muziekje opgezet en ik besloot mijn ogen te sluiten en mij compleet over te geven aan de ervaring. Ik heb de opgieting compleet anders ervaren dan normaal.

 

Vertrouwen en overgave

Doordat ik mijn ogen dicht had, was ik meer gericht op de geluiden, kwamen de geuren en de muziek veel intenser binnen. Alsof ik alleen in de sauna zat. Compleet in vertrouwen en vol overgave.

 

Ik besefte mij dat het in mijn leven precies zo gaat. Vroeger wilde ik alles onder “controle” hebben, alles zien, alles meemaken want misschien kon ik wel invloed uitoefenen op het proces. Tegenwoordig leun ik wat meer achterover, vertrouw op het proces en laat los. Ik geniet, met volle teugen van de reis. Ik hoor, ik ruik en ik ontspan. Net als in de sauna tijdens de opgieting.

 

En weet je wat dat mij oplevert? Ontspanning, vertrouwen in mezelf en vertrouwen in het leven. Ik zit hierdoor zo veel beter in mijn vel, ben vrolijker, kan situaties veel beter aan. Er kan van alles om mij heen gebeuren, maar de rust zit IN mij….

 

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Je brein is geniaal

Je brein is geniaal

Je mindset is een gevolg van emoties en gedrag. Door middel van synapsen in je brein en spiegelneuronen leren we, kopiëren we en wordt alles geautomatiseerd. Je mindset is een verzameling van overtuigingen, hoe je denkt over jezelf en hoe je de wereld in kijkt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin