Home » Blog » Mindset » Rituelen

Rituelen

door | 15 nov, 2020 | Mindset

Rituelen

 

Rituelen, vroeger had ik die niet. Ik liet de dag en het verloop ervan zo’n beetje bepalen hoe ik me voelde. Had veel last van kritische zelfpraat en dat zorgde er nou niet bepaald voor dat ik me beter voelde. Tegenwoordig weet ik dat ik zelf een aandeel heb in hoe ik mij voel.

 

Voor een gezond brein doe je aan braintraining

Is die weg makkelijk? Nee, niet altijd. Het betekent je verantwoording moet nemen voor je eigen gedachten en gedrag. Het betekent ook dat er werk aan de winkel is wanneer je dit wilt veranderen. Voor een gespierd lijf ga je naar de sportschool en voor een gezond brein doe je aan braintraining.

 

Affirmaties

Daarom heb ik een aantal rituelen wanneer ik ’s ochtends opsta. Één daarvan is dat ik elke dag hardop affirmaties opzeg voordat ik mijn bed uit ga. Affirmaties op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Bij elk niveau gebruik ik een voor mij bijpassende essentiële olie welke ik dan inadem terwijl ik de affirmaties opzeg.

 

Voor de affirmaties op fysiek niveau gebruik ik Thyme. Thyme heeft als thema laat los en vergeef.

Voor de affirmaties op mentaal niveau gebruik ik Motivate. Motivate heeft als thema vertrouw, de moed om door te gaan en geloof.

Voor de affirmaties op emotioneel niveau gebruik ik Wild Orange. Wild Orange heeft als thema open jezelf voor welvaart en overvloed.

Voor de affirmaties op spiritueel niveau gebruik ik Arbovitae. Arbovitae heeft als thema vertrouw op de genade van het universum.

 

Positieve verhalen

Vaak vertellen wij onszelf niet al te positieve verhalen in ons hoofd. Verhalen die je niet verder gaan helpen. Wanneer je jezelf dan toch verhalen vertelt kan je maar beter zorgen dat deze positief en helpend zijn. Dat doe je door positieve affirmaties hardop uit te spreken. Het mooie is wanneer je jezelf steeds vaker deze positieve verhalen vertelt je brein ze voor waar aan gaat nemen. Je voelt je vrolijker, zelfverzekerder, goed in je vel, hebt vertrouwen en kan dingen die je niet meer dienen veel gemakkelijker loslaten.

 

Welke verhalen vertel jij jezelf?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Transformatie

Transformatie

De manier waarop vlinders bewegen, de vrijheid en speelsheid die ze hebben. Ze lijken bijna te dansen in de lucht. Die dans staat voor de behoefte aan beweging en verandering naar de volgende fase van ons leven.

lees verder
Detangle komt naar je toe deze winter!

Detangle komt naar je toe deze winter!

Tuuttuuttuut, opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb een ongelooflijke haast!
Je hebt geen tijd voor jezelf, bent altijd aan het zorgen voor anderen, komt niet toe aan jezelf, in je hoofd ben je alweer bezig met de rest van de dag en met wat je allemaal moet doen. Je voelt je snel verveeld, werken doe je omdat je nu eenmaal geld moet verdienen maar echt leuk vindt je het niet. Je leven voelt aan alsof je het leeft op de automatische piloot en je denkt regelmatig is dit het nu?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin