Home » Blog » Mindset » Perfectionisme

Perfectionisme

door | 23 dec, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Jarenlang heb ik me laten tegenhouden door mijn perfectionisme. Iets moest wel perfect zijn anders was het niet goed genoeg. En als het niet perfect was, dan maar liever niet.

 

De comfortzone

Daardoor deed ik een heleboel dingen niet. Vond ook dat ik alles maar moest kunnen. En vooral ook dat iedereen beter was dan ik. Het zorgde er ook voor dat er niks gebeurde en dat ik bleef zitten waar ik zat, in de comfortzone. Voor mij geen Facebook live, online webinar of podcast.

 

Die podcast komt er nooit

Nee, want voor een podcast moet je toch een heel draaiboek hebben, goeie microfoon, gelikte brand én een intro (liefst nog een outro ook). En ik kan dat allemaal niet perfect, dus moet ik dat laten doen en pfff dat kost dan weer een hoop geld. Dus weet je wat, laat maar. Dat doe ik ooit nog wel een keer. En vervolgens belandt het idee op de plank en komt die podcast er nooit.

 

Ik besluit niet naar jou te luisteren

Dat is wat ik vroeger deed. Tegenwoordig weet ik beter. Ik weet dat mijn kritische Kremlin (die term hoorde ik ergens en die vind ik zo leuk) mij veilig wil houden. Hij roept allerlei dingen tegen mij zoals: “het moet er wel perfect uitzien” of “wie gaat daar nou naar luisteren”. Ik luister tegenwoordig naar die kritische Kremlin en bedank hem voor het feit dat hij mij veilig wil houden en dat ik hem hoor. En vervolgens zeg ik: “ik besluit niet naar jou te luisteren en het toch anders te doen”.

 

Jij bent al perfect

Zo ook met mijn podcast avontuur. Inmiddels heb ik twee afleveringen gemaakt. Zijn ze perfect, nee dat niet. Maar daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat er dingen in gang zijn gezet. En precies daar zit mijn moraal van dit verhaal. Soms is iets rete spannend, helemaal buiten de comfortzone en misschien verre van perfect. En ook al schijt je 7 kleuren, ga gewoon doen want jij bent al perfect! Zo heb ik inmiddels geleerd hoe ik een heuse intro moet maken en toevoegen aan mijn podcast. Zo kom ik elke keer een stapje verder.

 

Het begint allemaal met die eerste stap. Gaan met die banaan met een luier aan!!!

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Vanuit zachtheid

Vanuit zachtheid

Vanuit zachtheid kijk ik naar mijzelf. Hoef ik even niks, ik moest al zo lang van alles van mijzelf. De meest autoritaire baas was ik voor mijzelf, de meest strenge moeder was ik voor mezelf, de altijd kritische vriendin was ik voor mijzelf. Het was niet makkelijk om te leven met mijzelf en jarenlang te leven onder het juk van al mijn, vaak negatieve, zelfpraat.

Lees meer
Je bent een kip!

Je bent een kip!

Je kent ze wel, die showhypnotiseurs die je als een kip zonder kop over het podium laten lopen. Of nee, die met die citroen, die is pas lachen! Mensen in hypnose de suggestie meegeven: “je eet een sappige perzik” en ze dan een citroen geven. En met een knip in de vingers zijn ze uit hypnose en kijken ze met een zuur gezicht naar die citroen die ze net nog aan het aflebberen waren als was het een zoete perzik. Ja, dat is lachen!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin