Home » Blog » Mindset » Doe Eens Normaal!

Doe Eens Normaal!

door | 18 nov, 2021 | Mindset

Het begint al vroeg in onze jeugd.  Je moet al snel in het keurslijf van wat “normaal” is. Je bent bang om buiten de groep te vallen en dus pas je je aan.

 

Maar wat is “normaal” voor jou? en hoe ver ga jij mee in het normaal van de ander? Wanneer ga jij over jouw grenzen heen? En wie bepaalt er eigenlijk wat er normaal is voor jou?

 

Leren luisteren naar je gevoel en intuïtie en je grenzen aangeven. Gaan staan voor je authentieke zelf. Nee durven zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf. Hoe vaak heb jij die zinnetjes gehoord? Pas je ze ook toe? Pas je ze werkelijk toe? Ook als het lastig is? Blijf je dan geloven in jezelf of bezwijk je onder de druk van de ander en/of de groep en pas jij je aan?

 

Niemand heeft gezegd dat nee zeggen en je grenzen aangeven makkelijk is. Makkelijk is het soms zeker niet. Maar wel  nodig om dicht bij jezelf te blijven.

 

Is jouw normaal gebaseerd op je gevoel & intuïtie of op basis van angst & druk?

 

Lees ook mijn blog Ik ben steeds meer mezelf

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

lees verder
Hoe Werkt Ons Brein?

Hoe Werkt Ons Brein?

Hoe kan het zijn dat ieder mens dingen anders ervaart?

Dit is te verklaren door het communicatiemodel.

Miloenen bits en bytes komen de hele dag bij je binnen die niet bewust bij te houden zijn. Alles wat je ziet/hoort/voelt wordt op ons afgevuurd.

lees verder
Comfortzone is dodelijk!

Comfortzone is dodelijk!

Alles is energie, jij dus ook. Hoe zou het zijn wanneer je werkelijk gaat leven vanuit jouw potentieel en de oneindige mogelijkheden. Wat zou je dan allemaal anders doen of zou alles hetzelfde blijven?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin