Home » Blog » Mindset » Niks te doeeehoeen!

Niks te doeeehoeen!

door | 14 okt, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Niks te doeeehooeen!

 

Een uitspraak die wij hadden bij een kantoor waar ik ooit werkte.

Over mensen, je kent ze vast,  die de hele dag niks te doen hebben. En ja, dan moet je toch wat met je tijd, anders ga je je maar vervelen. Je gaat dan dingen “zoeken” waar je je druk over kan maken. Want je wilt de tijd toch nuttig besteden.

Vroeger in de oertijd

Vroeger in de oertijd maakte de mens zich druk over hele andere dingen. Heb ik wel te eten vanavond? Heb ik wel of niet een dak boven mijn hoofd? Word ik wel of niet opgevreten door een sabeltandtijger? Tegenwoordig hoef je je daar als gemiddelde Nederlander niet zo heel druk meer over te maken. En de meeste mensen hebben eigenlijk altijd wel eten op tafel en een dak boven hun hoofd.

De mens tegenwoordig

Maar juist omdat de mens tegenwoordig zo weinig afleiding heeft en zich niet meer zo druk hoeft te maken over overleven komt verveling om de hoek kijken. En daardoor gaan mensen zich druk maken over allerlei kleine dingen. Wanneer je druk bent met eten zoeken, een dak boven je hoofd of je bent in een noodsituatie, dan heb je geen tijd om je druk te maken over kleine dingen. Je hebt wel wat beters te doen.

De kleine dingen

Die kleine dingen zijn net als muggen, ze kunnen een hoop plezier in je leven wegnemen. Je gaat je druk maken over wat je wel of niet moet doen, over wat je wel of niet moet zeggen, over de mening van anderen, je bemoeit je ook met de mening van een ander, vooral als dat een andere mening is dan die van jezelf.

Genoeg te doen

Maar wanneer je elke dag genoeg te doen hebt, heb je helemaal geen tijd voor dit soort dingen. Het belangrijkste is eten, slapen en een dak boven je hoofd. Al die randvoorwaarden doen er helemaal niet toe. Het is gewoon een kwestie van niets te doeeehoeen!

 

Wat ga jij vandaag doen?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Soms heb je van die dagen, je bent zo veel van plan, wilt van alles doen. En aan het einde van de dag ben je kapot, je bent de hele dag druk geweest. Maar als iemand je vraagt: “waarmee dan?” dan weet je het eigenlijk niet meer.

Lees meer
Magische reis

Magische reis

Ken je dat? Ik voelde mij de hele week al niet toppie. Het was herfstig weer, ik had het koud. Voelde mij niet in verbinding met mijn gevoel en had gewoon een “ik kruip op de bank met een dekentje, chocolade en Netflix” gevoel. Maar…..ik had iets op de planning staan. Een retraite weekend waarbij ik ook een hypnotische meditatie zou verzorgen. En hoe dichterbij het moment kwam, hoe minder zin ik kreeg. Ik verzon in mijn hoofd allerlei bezwaren om toch maar niet te gaan.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin