Home » Blog » Niks te doeeehoeen!

Niks te doeeehoeen!

14 oktober 2020

Niks te doeeehooeen!

 

Een uitspraak die wij hadden bij een kantoor waar ik ooit werkte.

Over mensen, je kent ze vast,  die de hele dag niks te doen hebben. En ja, dan moet je toch wat met je tijd, anders ga je je maar vervelen. Je gaat dan dingen “zoeken” waar je je druk over kan maken. Want je wilt de tijd toch nuttig besteden.

Vroeger in de oertijd

Vroeger in de oertijd maakte de mens zich druk over hele andere dingen. Heb ik wel te eten vanavond? Heb ik wel of niet een dak boven mijn hoofd? Word ik wel of niet opgevreten door een sabeltandtijger? Tegenwoordig hoef je je daar als gemiddelde Nederlander niet zo heel druk meer over te maken. En de meeste mensen hebben eigenlijk altijd wel eten op tafel en een dak boven hun hoofd.

De mens tegenwoordig

Maar juist omdat de mens tegenwoordig zo weinig afleiding heeft en zich niet meer zo druk hoeft te maken over overleven komt verveling om de hoek kijken. En daardoor gaan mensen zich druk maken over allerlei kleine dingen. Wanneer je druk bent met eten zoeken, een dak boven je hoofd of je bent in een noodsituatie, dan heb je geen tijd om je druk te maken over kleine dingen. Je hebt wel wat beters te doen.

De kleine dingen

Die kleine dingen zijn net als muggen, ze kunnen een hoop plezier in je leven wegnemen. Je gaat je druk maken over wat je wel of niet moet doen, over wat je wel of niet moet zeggen, over de mening van anderen, je bemoeit je ook met de mening van een ander, vooral als dat een andere mening is dan die van jezelf.

Genoeg te doen

Maar wanneer je elke dag genoeg te doen hebt, heb je helemaal geen tijd voor dit soort dingen. Het belangrijkste is eten, slapen en een dak boven je hoofd. Al die randvoorwaarden doen er helemaal niet toe. Het is gewoon een kwestie van niets te doeeehoeen!

 

Wat ga jij vandaag doen?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij later herinnerd worden door je de mensen van wie je houdt? Als iemand die alles uit het leven heeft gehaald voor zichzelf? Of als iemand die hele dagen op de bank voor de tv met een zak chips weg heeft zitten vegeteren?

Lees meer
Dromen is magisch!

Dromen is magisch!

Durf jij te dromen? Durf jij te dromen zo groots als een kind? Vroeger was in je fantasie de bank een machtig groot schip en de grond een oceaan vol gevaren. De hele wereld lag aan je voeten en je was nergens bang voor.

Lees meer
Money, money, money

Money, money, money

Er heerst een soort taboe op het hebben van geld. Mensen met geld hebben het volgens velen “hoog in hun bol”. En toch wil iedereen het hebben. Het is net als seks: iedereen doet het maar niemand praat erover.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin