Home » Blog » Mindset » Niet durven, toch doen!

Niet durven, toch doen!

door | 13 okt, 2019 | Mindset

Niet durven, toch doen!

Jij kent dat vast ook wel, van die momenten dat je iets wilt doen, maar niet durft. Belangrijke beslissingen nemen in je leven bijvoorbeeld.

Je brein is gewend te kiezen voor de veilige weg, ingegeven door angst. Dit is vanuit de oertijd zo geregeld, immers er kon zomaar ineens een sabeltandtijger uit de bosjes springen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. Je brein is echter nog steeds ingesteld op acuut gevaar en angst. Maar angst voor wat? Angst om te vallen, het niet goed te doen, niet goed genoeg te zijn? Angst houdt je waar je nu bent. Angst verlamt je en laat je stilstaan. En dat kan voor jou oké zijn. Als oké goed genoeg voor jou is..

Maar wat nu als je de sprong tóch waagt en dus door die angst heen gaat. Je kan namelijk ook gaan vliegen! Je zal merken dat angst vaak ongegrond is, omdat je in je hoofd allerlei rampscenario’s hebt afgespeeld. Maar kies eens voor vertrouwen en dat wat je hart je vertelt. Is dat makkelijk? Nee, niet perse. Maar wel nodig wanneer je wilt groeien. Kies op basis van vertrouwen, vertrouwen in jezelf en de keuzes die je maakt.

Je kent vast de uitspraak wel: wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg……

Dus wanneer je een belangrijke beslissing neemt, denk dan eens terug aan een moment dat je vol vertrouwen was. Misschien is dat een moment in je jeugd geweest, misschien recenter. Sluit je ogen en stap eens helemaal in dat moment toen. Hoor wat je hoort, zie wat je ziet, en vooral voel wat je voelt. Dat gevoel van vertrouwen, waar zit dat in je lichaam? Maak contact met dat deel van je lichaam en maak uit vertrouwen een keuze in plaats van uit angst.

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Mindset van een winnaar

Mindset van een winnaar

Jij bent een échte winnaar. Er is niemand zo goed als jij! Jij bent uniek en perfect zoals je bent. Heb je er wel eens over nagedacht dat jij het gewonnen hebt van die miljoenen andere zaadcellen en hoe bijzonder dit is?

lees verder
Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Soms heb je van die dagen, je bent zo veel van plan, wilt van alles doen. En aan het einde van de dag ben je kapot, je bent de hele dag druk geweest. Maar als iemand je vraagt: “waarmee dan?” dan weet je het eigenlijk niet meer.

lees verder
Wat is jouw why?

Wat is jouw why?

Wat is jouw why? Dat is de vraag die ik laatst kreeg. Ik wist meteen dat mijn why te maken heeft met mijn hoogste waarden: vrijheid en rechtvaardigheid.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin