Home » Blog » Mindset » Niet durven, toch doen!

Niet durven, toch doen!

door | 13 okt, 2019 | Mindset

Niet durven, toch doen!

Jij kent dat vast ook wel, van die momenten dat je iets wilt doen, maar niet durft. Belangrijke beslissingen nemen in je leven bijvoorbeeld.

Je brein is gewend te kiezen voor de veilige weg, ingegeven door angst. Dit is vanuit de oertijd zo geregeld, immers er kon zomaar ineens een sabeltandtijger uit de bosjes springen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. Je brein is echter nog steeds ingesteld op acuut gevaar en angst. Maar angst voor wat? Angst om te vallen, het niet goed te doen, niet goed genoeg te zijn? Angst houdt je waar je nu bent. Angst verlamt je en laat je stilstaan. En dat kan voor jou oké zijn. Als oké goed genoeg voor jou is..

Maar wat nu als je de sprong tóch waagt en dus door die angst heen gaat. Je kan namelijk ook gaan vliegen! Je zal merken dat angst vaak ongegrond is, omdat je in je hoofd allerlei rampscenario’s hebt afgespeeld. Maar kies eens voor vertrouwen en dat wat je hart je vertelt. Is dat makkelijk? Nee, niet perse. Maar wel nodig wanneer je wilt groeien. Kies op basis van vertrouwen, vertrouwen in jezelf en de keuzes die je maakt.

Je kent vast de uitspraak wel: wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg……

Dus wanneer je een belangrijke beslissing neemt, denk dan eens terug aan een moment dat je vol vertrouwen was. Misschien is dat een moment in je jeugd geweest, misschien recenter. Sluit je ogen en stap eens helemaal in dat moment toen. Hoor wat je hoort, zie wat je ziet, en vooral voel wat je voelt. Dat gevoel van vertrouwen, waar zit dat in je lichaam? Maak contact met dat deel van je lichaam en maak uit vertrouwen een keuze in plaats van uit angst.

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Rituelen

Rituelen

Rituelen, vroeger had ik die niet. Ik liet de dag en het verloop ervan zo’n beetje bepalen hoe ik me voelde. Had veel last van kritische zelfpraat en dat zorgde er nou niet bepaald voor dat ik me beter voelde. Tegenwoordig weet ik dat ik zelf een aandeel heb in hoe ik mij voel.

Lees meer
Leef! ga doen

Leef! ga doen

Ik loop in het bos met een beetje onbestendig gevoel. Het voelt in het bos net als binnen. Warm en geen zuchtje wind. Ik voel dat ik dit nodig heb en begin te wandelen. In het bos is het vreemd, windstil en broeierig warm. Terwijl het nog vroeg in de ochtend is.

Lees meer
Appels met peren vergelijken

Appels met peren vergelijken

Jezelf vergelijken met anderen, doe jij dat ook wel eens? En kom jij er dan als beste vanaf of niet? Waarschijnlijk niet, je bent altijd bang dat de ander mooier, leuker, of creatiever is dan jij.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin