Home » Blog » Mindset » Kwestie van gas blijven geven

Kwestie van gas blijven geven

door | 4 nov, 2020 | Mindset

Laatst had mijn vriend als verrassing een avondje icekarten voor mij gepland. Belangrijk om quality time samen door te brengen, zeker in deze tijd waarin nog weinig mogelijk is.

 

Waar zat ook alweer dat startknopje?

Je mag tijdens het karten twee rondjes rijden van 10 minuten. Na summiere instructie word je in een kart gepropt en gaan!!! Huh?!? Waar zat ook alweer dat startknopje? Zat met mijn benen in mijn nek in een kart waar waarschijnlijk voor mij een kind had gezeten. Maar hoe moesten die pedalen ook alweer verzet worden……

 

Wat is de beste tactiek?

Enfin het startsein was daar en rijden maar! De eerste 10 minuten was ik vooral bezig met waar zit alles, wanneer komen die bochten precies en wat is de beste tactiek. Deze ronde resulteerde in een gemiddeld resultaat. Mijn vriend was me qua tijd ver vooruit.

 

Ik heb er zin an!

Toen de tweede ronde van 10 minuten begon stapte ik in mijn kart. Verzette direct mijn pedalen en had de startknop al ingedrukt voordat iedereen goed en wel in de kart had plaatsgenomen. Ik was er klaar voor en had er zin an! Het startsein kwam en volgas sjeesde ik er van tussen.

 

Fuck it!

Ik keek naar de beste karters voor me en de momenten waarop ze remden. Nét voor de bocht, dan maak je namelijk een glijder en als je direct daarna gas geeft word je zo de bocht doorgetrokken als het ware. Ik zat er helemaal in! Had er zo veel plezier in en dacht fuck it! I don’t care, gewoon gassen met die hap. Eat my ice!

 

Het leerproces

Resultaat: ik heb mijn vriend verslagen! Maar nog belangrijker is het leerproces wat altijd hetzelfde verloopt:

  1. Je bent onbewust onbekwaam. Je weet niet dat je iets niet kan en je kan het ook niet.
  2. Je bent bewust onbekwaam. Je weet dat je iets niet kan en je wilt het graag leren.
  3. Je bent bewust bekwaam. Je weet het en je kan het.
  4. Je bent onbewust bekwaam. Je kan het nu zo goed dat het je gemakkelijk af gaat. Soms zo makkelijk dat je er niet eens meer bij na hoeft te denken.

 

Jouw eigen tempo

En dat leren kan en mag helemaal op jouw eigen tempo. Sommige mensen gaan heel snel en sommige mensen hebben net even wat extra tijd nodig. En soms rijden mensen je voorbij of word je aan de kant geduwd. En dat is helemaal niet erg want misschien hebben zij het wel vaker gedaan, of hebben zij gewoon een snellere kart. Het is allemaal onderdeel van het leerproces. Iedereen leert op zijn eigen manier. De één snel, de ander langzaam. Maar uiteindelijk kom je precies daar waar je wilt zijn! Gewoon een kwestie van gas blijven geven…

 

Geef jij gas om te komen waar je wilt zijn?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Perfectionisme

Perfectionisme

Jarenlang heb ik me laten tegenhouden door mijn perfectionisme. Iets moest wel perfect zijn anders was het niet goed genoeg. En als het niet perfect was, dan maar liever niet.

lees verder
Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin