Home » Blog » Mindset » Je brein is geniaal

Je brein is geniaal

door | 10 dec, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Je brein is geniaal

 

Je mindset is een gevolg van emoties en gedrag. Door middel van synapsen in je brein en spiegelneuronen leren we, kopiëren we en wordt alles geautomatiseerd. Je mindset is een verzameling van overtuigingen, hoe je denkt over jezelf en hoe je de wereld in kijkt.

 

Elektrische en chemische signalen

In je hersenen zitten ongeveer 100 miljard neuronen. De onderlinge communicatie tussen deze neuronen zorgt ervoor dat je bij elke actie die je doet weet wat je moet doen. Er worden constant miljarden elektrische en chemische signalen in je lichaam rondgestuurd vanuit je geniale brein.

 

Automatische piloot

Daardoor weet je precies wat je moet doen. Het gaat als het ware op de “automatische piloot”. Dit is handig voor dingen als autorijden, fietsen, eten. Maar wanneer je verandering en transformatie wilt in je leven is het belangrijk dat je niet continu hetzelfde programma afspeelt in je brein maar ruimte maakt voor nieuwe verbindingen in je brein.

 

Nieuw patroon

Verbindingen die ervoor zorgen dat je gaat groeien. Jij hebt het vermogen een nieuw patroon in je gedachten te creëren waardoor je nieuwe inzichten krijgt, meer kracht gaat voelen en meer zelfvertrouwen om keuzes te maken die je écht verder gaan brengen.

 

Probeer vandaag eens minimaal 3 dingen anders te doen dan je normaal doet. Doorbreek het patroon van de automatische piloot. Poets je tanden eens met je andere hand, neem een hele andere route naar je werk of doe eens iets wat écht buiten je comfortzone ligt. Het gaat er om je brein eens lekker op te schudden en dat je ruimte creëert. Ruimte voor nieuwe dingen!

Wat ga jij vandaag allemaal anders doen?

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

lees verder
Wie van de drie

Wie van de drie

Wie van de drie. Echt een spelletje van vroeger wat momenteel weer op tv is. Er zitten dan drie mensen in de studio die beweren Hendrik Jan de Tuinman te zijn. Drie mensen in het panel moeten dan door middel van vragen er achter komen wie de échte Hendrik Jan de Tuinman is.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin