Home » Blog » Je brein is geniaal

Je brein is geniaal

10 december 2020

Je brein is geniaal

 

Je mindset is een gevolg van emoties en gedrag. Door middel van synapsen in je brein en spiegelneuronen leren we, kopiëren we en wordt alles geautomatiseerd. Je mindset is een verzameling van overtuigingen, hoe je denkt over jezelf en hoe je de wereld in kijkt.

 

Elektrische en chemische signalen

In je hersenen zitten ongeveer 100 miljard neuronen. De onderlinge communicatie tussen deze neuronen zorgt ervoor dat je bij elke actie die je doet weet wat je moet doen. Er worden constant miljarden elektrische en chemische signalen in je lichaam rondgestuurd vanuit je geniale brein.

 

Automatische piloot

Daardoor weet je precies wat je moet doen. Het gaat als het ware op de “automatische piloot”. Dit is handig voor dingen als autorijden, fietsen, eten. Maar wanneer je verandering en transformatie wilt in je leven is het belangrijk dat je niet continu hetzelfde programma afspeelt in je brein maar ruimte maakt voor nieuwe verbindingen in je brein.

 

Nieuw patroon

Verbindingen die ervoor zorgen dat je gaat groeien. Jij hebt het vermogen een nieuw patroon in je gedachten te creëren waardoor je nieuwe inzichten krijgt, meer kracht gaat voelen en meer zelfvertrouwen om keuzes te maken die je écht verder gaan brengen.

 

Probeer vandaag eens minimaal 3 dingen anders te doen dan je normaal doet. Doorbreek het patroon van de automatische piloot. Poets je tanden eens met je andere hand, neem een hele andere route naar je werk of doe eens iets wat écht buiten je comfortzone ligt. Het gaat er om je brein eens lekker op te schudden en dat je ruimte creëert. Ruimte voor nieuwe dingen!

Wat ga jij vandaag allemaal anders doen?

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Soms heb je van die dagen, je bent zo veel van plan, wilt van alles doen. En aan het einde van de dag ben je kapot, je bent de hele dag druk geweest. Maar als iemand je vraagt: “waarmee dan?” dan weet je het eigenlijk niet meer.

Lees meer
Magische reis

Magische reis

Ken je dat? Ik voelde mij de hele week al niet toppie. Het was herfstig weer, ik had het koud. Voelde mij niet in verbinding met mijn gevoel en had gewoon een “ik kruip op de bank met een dekentje, chocolade en Netflix” gevoel. Maar…..ik had iets op de planning staan. Een retraite weekend waarbij ik ook een hypnotische meditatie zou verzorgen. En hoe dichterbij het moment kwam, hoe minder zin ik kreeg. Ik verzon in mijn hoofd allerlei bezwaren om toch maar niet te gaan.

Lees meer
Comfortzone is dodelijk!

Comfortzone is dodelijk!

Alles is energie, jij dus ook. Hoe zou het zijn wanneer je werkelijk gaat leven vanuit jouw potentieel en de oneindige mogelijkheden. Wat zou je dan allemaal anders doen of zou alles hetzelfde blijven?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin