Home » Blog » Mindset » Ik ben dom!

Ik ben dom!

door | 4 nov, 2020 | Mindset

Herken je dat, van die eigenschappen van jezelf die je liever niet laat zien aan de buitenwereld, zoals?

 

Ik snap en weet niet alles

Zo denk ik wel eens “ik ben dom!” Ik snap en weet niet gelijk alles en dan voel ik me zo dom. Maar ik wil helemaal niet dom zijn! Nee, stel je voor dat mensen denken dat ik dom ben, dat wil ik niet!

 

Altijd slim zijn

Ik wil juist slim zijn, alleen maar slimme opmerkingen maken, altijd slim zijn. Wat er dan gebeurt is dat het mij frustreert. Ik ga steeds harder mijn best doen om te bewijzen dat ik slim ben. En mijn schaduwkant “dom” voelt zich ondertussen niet gezien en gehoord en gaat nog harder schreeuwen. Als een kind wat in de supermarkt op de grond gaat liggen gillen en schreeuwen.

 

Je hoeft niet alles te weten

Maar wat als je dit “ik ben dom” deel van jezelf nu leert omarmen? Want geloof het of niet, er zitten ook voordelen aan “ik ben dom”. Jazeker wel! Zo hoef je bijvoorbeeld als je dom bent sommige dingen niet te doen, je hoeft ook niet alles te weten én je kan ook andere mensen dingen voor je laten doen. Je hoeft niet altijd slim te zijn. 

 

Schaduwkanten omarmen

Je schaduwkanten wachten met smart om omarmt te worden want jij bent precies goed zoals je bent mét je schaduwkanten. Wanneer je die gaat omarmen als deel van jezelf kom je meer in balans en je hoeft je niet te verdedigen of te bewijzen. Je leven wordt daardoor een stuk makkelijker.

 

Ik ben dom en mijn naam is haas!

 

Wat zijn jouw schaduwkanten?

 

Lees ook mijn blog Zelfdiscipline en zelfliefde

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin