Home » Blog » Mindset » Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk?

door | 7 dec, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Veel mensen vragen zich af hoe ze steenrijk kunnen worden. Uiteraard zijn er allerlei lucratieve manieren om rijk te worden. Criminele handel of een bank beroven bijvoorbeeld. Misschien hou je er geld aan over, maar rijk word je er niet van. Je doet er anderen verdriet mee en je bent constant bang om gepakt te worden. Nee, écht rijk worden heeft niks met geld te maken.

 

Handleiding

 

  • Maak allereerst een lijst met allemaal dingen die je gelukkig maken. Dit mogen geen spullen zijn. Denk aan dingen als een lachende baby, de lucht van versgebakken appeltaart, de zon op je gezicht. Er zijn talloze gratis dingen om je heen die een glimlach op je gezicht kunnen toveren.
  • Denk daarna 5 minuten aan alle mensen om je heen van wie je houdt. Wat hebben jullie samen allemaal gedaan? Wanneer hebben jullie voor het laatst zo gelachen dat je er buikpijn van kreeg en de tranen over je wangen liepen? Wat een rijkdom zijn deze mensen om je heen.
  • Graaf vervolgens eens diep in je geheugen. Is er misschien iets wat je kwijt wilt? Heb je iets tegen iemand gezegd en heb je daar spijt van? Loop je rond met een groot geheim? Knaagt er iets anders aan je? Begin dan direct met een schone lei. Dit kun je doen door te praten. Het zal fantastisch voelen je hart eens goed te luchten en je verdriet te delen.
  • Kijk tenslotte eens in de spiegel naar jezelf. Misschien ben je niet perfect, maar je bent uniek. Zeg hardop: “Ik houd van mezelf zoals ik ben”. En al heb je niet direct de wereld gered, je hebt vast weleens iets goeds gedaan. Je hebt bijvoorbeeld iemand geholpen, of een mooi compliment gegeven of aan het lachen gemaakt. En wanneer je dat te weinig doet, begin er dan nu mee! Je voelt je een fijner persoon als je goed bent voor de mensen om je heen. Wie goed doet, goed ontmoet en vriendschap is niet te koop met geld. Als jij een leuk mens bent, trek je ook prettige mensen aan.

 

Heb je de handleiding gevolgd? Voelt goed, nietwaar? Er zijn mensen die van je houden, je kunt genieten van de kleine dingen om je heen en je mag er zijn! We kunnen allemaal rijk worden. Gewoon een kwestie van een lijstje maken en je ogen sluiten.

 

Wanneer voel jij je rijk?

 

Lees ook mijn blog Ik ben dom

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Dromen is magisch!

Dromen is magisch!

Durf jij te dromen? Durf jij te dromen zo groots als een kind? Vroeger was in je fantasie de bank een machtig groot schip en de grond een oceaan vol gevaren. De hele wereld lag aan je voeten en je was nergens bang voor.

lees verder
De apentemmer

De apentemmer

Ken je dat verhaal van de aap op je schouder? Iedereen heeft zijn eigen aap waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Dit kan best een uitdaging zijn voor sommige mensen.

lees verder
Niks te doeeehoeen!

Niks te doeeehoeen!

Ken je ze, van die mensen die de hele dag niks te doen hebben? En ja, dan moet je toch wat met je tijd, anders ga je je maar vervelen. Je gaat dan dingen “zoeken” waar je je druk over kan maken. Want je wilt de tijd toch nuttig besteden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin