Home » Blog » Mindset » Hey lieve vrouw

Hey lieve vrouw

door | 16 sep, 2020 | Mindset

Hey lieve vrouw, het is nu tijd voor jou!

 

Daar sta je dan voor mijn deur, ontredderd en je weet niet meer wat je moet doen. Je voelt je moe en hebt geen energie meer. Het leven voelt niet meer aan als leuk, maar je leeft op de automatische piloot en eigenlijk zonder doel.

 

Je bent de hele dag druk geweest maar in de avond als iemand je vraagt wat je gedaan hebt dan weet je het niet meer. Je bent snel verveeld en ook in je relaties werkt dit door. Je voelt je vaak zo moe en geïrriteerd dat je ook niet de leukste voor je omgeving bent. Je voelt je niet gezien, niet gehoord en begrepen en eenzaam…

 

Maar dat hoeft niet, want ik zie jou, ik hoor jou en ik weet hoe jij je voelt. Ik ga je helpen want ik weet als geen ander wat het is om op de automatisch piloot te leven zonder duidelijk doel. Vaak over je grenzen heen te gaan en niet te luisteren naar je eigen gevoel. Steeds van buiten af nieuwe prikkels te zoeken en snel verveeld te zijn.

Ik heb drie tips voor je  waar je alvast mee aan de slag kan gaan voordat we verder gaan.

  1. Koop vandaag nog een planner en plan een moment in. Een moment om dat te doen wat je altijd al graag wilde doen, maar waar nooit de tijd voor is. Of wat altijd op de langer baan wordt geschoven. Plan dit moment in. En zonder dringende reden wordt dit moment niet verschoven. Zelfliefde = zelfdiscipline. Je zegt de afspraken met je partner/kinderen of iemand van wie je houdt ook niet zo maar af. Houdt je dan ook aan de beloftes met jezelf.
  2. Geloof niet alles wat je denkt. Je gedachten vertellen je verhalen die niet persé waar zijn. Meestal zijn dit kritische en afkeurende stemmetjes in je hoofd. Als je dan toch verhalen tegen jezelf vertelt kunnen dit beter bemoedigende en positieve verhalen zijn. Probeer zodra je dit stemmetje hoor de toon van de stem eens te veranderen. Maak het zo belachelijk mogelijk, je zult zelf dan gaan zien hoe belachelijk de verhalen eigenlijk zijn die jij jezelf vertelt.
  3. Verleg je focus. Wanneer de dingen niet helemaal gaan zoals je wilt kijk dan ook eens naar de dingen die WEL goed gaan. Schrijf die dingen op aan het einde van de dag. Op die manier maak je het visueel en kan je nog eens terugkijken wanneer je een moment hebt dat je wat minder goed in je vel zit.

 

Wanneer je deze drie tips toepast zul je zien dat er meer ruimte komt. Ruimte voor jezelf. Waardoor je meer rust gaat ervaren en meer in balans komt. En wanneer je beter in balans bent doordat je meer rust pakt voor jezelf kan je ook beter met situaties om je heen omgaan. Op die manier kan je er ook weer zijn voor de mensen om je heen van wie je houdt.

 

Je leven zal daardoor een stuk aangenamer worden. Je zult meer vrijheid ervaren in je leven. Meer energie hebben om nieuwe dingen te gaan doen. En wanneer je nieuwe dingen doet ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden simpelweg omdat je er voor openstaat. Omdat er ruimte is. Ruimte en tijd voor jou lieve vrouw.

 

Liefs,?

Daniëlle

 

 

Wanneer ga jij starten met leven?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Money, money, money

Money, money, money

Er heerst een soort taboe op het hebben van geld. Mensen met geld hebben het volgens velen “hoog in hun bol”. En toch wil iedereen het hebben. Het is net als seks: iedereen doet het maar niemand praat erover.

Lees meer
Een doosje complimenten

Een doosje complimenten

Vind jij het geven en ontvangen van complimenten ook zo lastig?

Krijg je een compliment over de jurk die je draagt en dat je dan zegt: “ow die was in de uitverkoop hoor” of “dit ouwe ding heb ik al jaaaren”. Ken je dat?

Lees meer
Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin