Home » Blog » Hypnotherapie » Zelfliefde egoïstisch of noodzaak

Zelfliefde egoïstisch of noodzaak

door | 12 mei, 2020 | Essentiële 0liën, Hypnotherapie

Zelfliefde egoïstisch of noodzaak?

Wat is zelfliefde? Zelfliefde is liefde voor jezelf. Want wees eens eerlijk, hoe vaak neem jij even een moment voor jezelf? Doe je even alleen wat je écht leuk vindt?

 

Hoe vaak geef jij jezelf liefde?

Waarschijnlijk niet zo vaak omdat je druk bezig bent met alle ballen in de lucht te houden. In deze tijd een extra uitdaging waarin alles anders is dan je gewend bent. En waarschijnlijk wanneer alles gedaan is en de kinderen op bed liggen is het moment dan eindelijk daar om aan jezelf te denken. Alleen, nu ben je moe, heb je geen energie meer en wil je alleen nog maar slapen. Herkenbaar?

 

Hoe onaardig is jouw interne babbelbox?

Maar wanneer jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan? Wist je dat mensen die succesvol zijn en lekker in hun vel zitten rechtop lopen, hoofd omhoog en schouders naar achteren en heel belangrijk, lachen. Hoe is jouw lichaamshouding? En waar heb je de hele dag je focus op? Op alle dingen die niet goed gegaan zijn of die je niet hebt kunnen doen of juist op alle dingen die je wél gedaan hebt. Daarnaast kunnen gedachten en de daarbij horende emoties veel met je doen. Waarschijnlijk hoor je vaak de interne babbelbox (stemmetjes) in je hoofd die je vertellen dat je toch nooit iets goed doet, of dat je het toch niet kan. Ken je die interne babbelbox? Meestal zijn die stemmetjes van je interne babbelbox niet positief en vol zelfliefde…..

 

Waarom is jezelf liefde geven zo belangrijk?

Pas wanneer je jezelf liefde gaat geven kan je er ook voor een ander zijn. Want wanneer jouw energie hoog is en je lekker in je vel zit kan je veel meer aan, ben je minder snel geïrriteerd, positiever en lach je meer en dat is weer goed voor je immuunsysteem. Alle reden dus om aan je zelfliefde te werken. Maar hoe doe je dat?

  1. Verhoog direct je energie door elke dag op te schrijven waar je die dag allemaal dankbaar voor bent. Dit hoeven geen grote dingen te zijn. Het kan ook iets kleins zijn, zoals een kopje thee drinken in de zon.
  2. Verander je focus. In plaats van te kijken naar alle dingen die niet goed gegaan zijn op een dag kijk eens naar alle dingen die wél goed gegaan zijn. Door je focus op de dingen te houden die goed gaan verhoog je je energie en word je positiever.
  3. Maak van dat stemmetje in je hoofd eens een heel gek stemmetje. Je meest sexy stem bijvoorbeeld, of een Donald Duck stem. Maak de stem zo belachelijk mogelijk. Je zal zien dat dit je stemming direct verandert en je je beseft hoe belachelijk het eigenlijk is wat je jezelf allemaal vertelt.
  4. Door het toepassen van NLP technieken, hypnotherapie en ondersteuning van essentiële olie*

 

Je droomleven begint bij jezelf

Want hoe zou je leven veranderen wanneer de verhalen die jij jezelf vertelt positief en motiverend zijn? Dat je jezelf genoeg liefde kunt geven en er daardoor ruimte ontstaat om er te zijn voor de mensen in jouw omgeving van wie je houdt? Dat je lachend door het leven gaat in plaats van snel geïrriteerd te zijn. Dat je het gevoel hebt dat je leeft in plaats van leven op de automatische piloot? Dat je droomleven binnen handbereik is?

Wanneer je dus last hebt van die interne babbelbox en die negatieve stemmetjes in je hoofd, weinig energie, leven op de automatische piloot en druk bent met alle ballen in de lucht houden en daardoor vergeet jezelf liefde te geven. Besef dan dat de verandering in jezelf zit. Dat je vandaag nog een eerste stap naar verandering kunt zetten en dat zelfliefde helemaal niet egoïstisch is, maar pure noodzaak!

*En wanneer je er niet uit komt weet dan dat je niet alleen bent. Dat ik je kan helpen met verschillende technieken zodat jij jouw droomleven kan gaan leven! Want de beste relatie die je kunt hebben is die met jezelf.

Met welke stap ga jij beginnen?

Kijk ook eens op mijn pagina minicursus 31 dagen zelfliefde

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Herinneringen true or false?

Herinneringen true or false?

Wist je dat jouw herinneringen waar en niet waar kunnen zijn. In de loop van de tijd kan je namelijk dingen erbij verzonnen hebben, maar ook weggelaten. Daarnaast herinner jij je een herinnering aan de laatste herinnering die je er aan had.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin