Home » Blog » Hypnotherapie » Vertrouw jij jezelf?

Vertrouw jij jezelf?

door | 17 jun, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Vertrouw jij jezelf?

Heb jij vertrouwen in jezelf? In jouw kennis, in wat jij doet en kan? Of ben je constant angstig voor nieuwe dingen en houd je heel erg vast aan alles wat je “kent”?

Lekker veilig en vertrouwd

Je weet wat je hebt en daarom blijf je zitten waar je zit en blijf je doen wat je doet. In je werk, in je relatie, in je gedrag. Dit is vertrouwd en dit ken je. Lekker veilig in je comfortzone.

Toen je klein was, was je niet bang om te groeien. Je zette gewoon stappen, ging op je bek, stond gewoon weer op en zette weer een paar stappen. Maar je groeide wel! En je kwam vooruit.  Tegenwoordig laat je je tegenhouden door gedachten als: “dat kan ik nooit” en blijf je lekker veilig en vertrouwd in je comfortzone.

Vertrouw op jezelf

Maar je weet ook dat je pas kan groeien wanneer je dingen anders gaat doen. Doe de dingen eens anders dan anders. Poets je tanden eens met je andere hand vandaag, leer schrijven met je niet voorkeur hand, ontmoet nieuwe mensen. Want pas wanneer je dingen anders gaat doen, ga je groeien en komen er nieuwe mogelijkheden. Sta open voor andere/nieuwe dingen en meningen. Leer vertrouwen op alles wat je kan. En alles wat je kan leren.

Mogelijkheden en kansen

Doordat je dingen anders gaat doen worden je hersenen geactiveerd. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt. Er worden andere gebieden actief in je brein waardoor je nieuwe mogelijkheden en kansen ziet. Je wordt creatiever en daarnaast krijg je er ook nog eens energie van. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf!

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in een bepaald gebied in je leven omdat het gewoon lekker veilig en vertrouwd voelt. Sta dan eens open voor nieuwe mogelijkheden en heb vertrouwen in jezelf. Doe dingen eens anders en activeer daarmee nieuwe gebieden in je hersenen waardoor je leven er ineens heel anders uit gaat zien.

Heb jij vertrouwen in jezelf?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Een doosje complimenten

Een doosje complimenten

Vind jij het geven en ontvangen van complimenten ook zo lastig?

Krijg je een compliment over de jurk die je draagt en dat je dan zegt: “ow die was in de uitverkoop hoor” of “dit ouwe ding heb ik al jaaaren”. Ken je dat?

Lees meer
MAGISCH WOUD

MAGISCH WOUD

Sommige mensen weten dit, anderen niet. Maar ik heb een tweede huis. Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Wanneer ik de voordeur uit loop, loop ik regelrecht het Deelerwoud in. Geen gewoon bos, nee een heus woud. Woud klinkt al heel anders dan een bos. Woud is groots, majestueus en magisch. En dat is het ook!

Lees meer
Het land van links

Het land van links

Je anders voelen, gevoelig en een beetje rebels zijn. Je in de loop van de jaren zijn gaan aanpassen en daardoor altijd maar bezig met anderen en je omgeving in plaats van jezelf.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin