Home » Blog » Hypnotherapie » Van chaos naar rust in je hoofd

Van chaos naar rust in je hoofd

door | 3 mrt, 2021 | Hypnotherapie, Mindset

Soms heb je van die dagen, je bent van alles van plan, maar de dag loopt net even anders. De hond heeft op het tapijt gepoept, je kinderen vragen van alles aan je, de telefoon gaat. Het is een chaos in je hoofd en aan het einde van de dag ben je moe. Je bent de hele dag druk in de weer geweest, maar als iemand je vraagt waarmee dan heb je geen idee meer…

 

Plan je me-time

Herkenbaar? Dan kan het een goed idee zijn om een planner te kopen om jouw me-time niet te vergeten en meer rust in je hoofd te krijgen. Kies een vast moment in de week uit en schrijf al je “to do”dingen in een weekplanner. Te beginnen met je me-time. Daaromheen plan je alle andere activiteiten. Dat heeft twee voordelen”

 

  1. Je maakt je hoofd leeg waardoor het niet zo’n chaos is.
  2. Het maakt inzichtelijk wat je wilt gaan doen.

 

Take it easy

En take it easy, plan niet te veel dingen op een dag anders loop je jezelf voorbij (en de hond en je kinderen willen ook aandacht). Extra voordeel van een planner is dat je dingen kunt afstrepen op het moment dat je het gedaan hebt én je ziet waar je de hele dag mee bezig bent geweest.

 

Het kost wat moeite maar je zult zien dat een planning je rust geeft in je hoofd. En dat werkt weer door in je lichaam, je omgeving, je leven. Je schiet bij calamiteiten ook niet direct meer in de stress.

 

Rust in je hoofd

Om rust in je hoofd en je leven te creëren is het handig om te plannen. Met een weekplanner maak je inzichtelijk wat je allemaal wilt doen. En op de momenten dat je iets gedaan hebt kun je het ook afstrepen. Uit je hoofd op papier geeft ruimte in je hoofd. Daardoor zie je weer nieuwe mogelijkheden die je anders niet gezien zou hebben.

 

Heb jij een weekplanner?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Transformatie

Transformatie

De manier waarop vlinders bewegen, de vrijheid en speelsheid die ze hebben. Ze lijken bijna te dansen in de lucht. Die dans staat voor de behoefte aan beweging en verandering naar de volgende fase van ons leven.

lees verder
Je bent een kip!

Je bent een kip!

Je kent ze wel, die showhypnotiseurs die je als een kip zonder kop over het podium laten lopen. Of nee, die met die citroen, die is pas lachen! Mensen in hypnose de suggestie meegeven: “je eet een sappige perzik” en ze dan een citroen geven. En met een knip in de vingers zijn ze uit hypnose en kijken ze met een zuur gezicht naar die citroen die ze net nog aan het aflebberen waren als was het een zoete perzik. Ja, dat is lachen!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin