Home » Blog » Je bent een kip!

Je bent een kip!

13 juli 2020

Je bent een kip

 

Je kent ze wel, die showhypnotiseurs die je als een kip zonder kop over het podium laten lopen. Of nee, die met die citroen, die is pas lachen! Mensen in hypnose de suggestie meegeven: “je eet een sappige perzik” en ze dan een citroen geven. En met een knip in de vingers zijn ze uit hypnose en kijken ze met een zuur gezicht naar die citroen die ze net nog aan het aflebberen waren als was het een zoete perzik. Ja, dat is lachen!

 

Showhypnotiseur

Inderdaad, dat is lachen. Maar dat is ook precies wat het is. Showhypnose is bedoeld om mensen te vermaken, ze te laten lachen. De showhypnotiseur nodigt mensen uit op het podium waarna hij een aantal testjes met ze uitvoert. Op die manier ziet hij precies wie er snel en diep in hypnose gaat. Zo blijven er van de 20 mensen die op het podium staan uiteindelijk maar 1-2 mensen over waar hij mee werkt 

Wanneer je een probleem hebt of een trauma moet je niet bij een showhypnotiseur zijn. Hij is er om mensen te vermaken en heeft de opleiding niet om mensen met een probleem of trauma verder te helpen. 

Hypnotherapeut

Een hypnotherapeut daarentegen werkt met alle soorten mensen. Niet alleen de mensen die vermaakt willen worden en eerst getest worden om te zien of ze snel en diep gaan. Daarom heeft een hypnotiseur meer skills om mensen in hypnose te brengen. Wanneer je een probleem of trauma hebt waar je doorheen wilt werken, ga je niet naar een showhypnotiseur. Dan ga je naar een hypnotherapeut die een professionele opleiding heeft gehad die er op gericht is mensen met een probleem en/of trauma verder te helpen. 

Want het is tijd, tijd om al die problemen, angsten, beperkte overtuigingen over jezelf los te laten. Je hoeft die rugzak niet meer met je mee te dragen. Ooit heeft die een functie gehad, maar nu is die niet meer nodig. En je zult zien, dat op het moment dat je die rugzak leegmaakt, je een stuk lichter door het leven gaat, het makkelijker loopt, je niet zo moe bent, meer energie hebt en gewoon positiever in het leven staat. En dat je weer kan lachen wanneer je een avondje showhypnose gaat kijken!

Uiteraard mag er bij hypnotherapie ook gelachen worden, maar het is wel serieus.

Wat wil jij nog weten over hypnotherapie?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Vertrouw jij jezelf?

Vertrouw jij jezelf?

Heb jij vertrouwen in jezelf? In jouw kennis, in wat jij doet en kan? Of ben je constant angstig voor nieuwe dingen en houdt je heel erg vast aan alles wat je “kent”?

Lees meer
Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin