Home » Blog » Hypnotherapie » Je bent een kip!

Je bent een kip!

door | 13 jul, 2020 | Hypnotherapie

Je bent een kip

 

Je kent ze wel, die showhypnotiseurs die je als een kip zonder kop over het podium laten lopen. Of nee, die met die citroen, die is pas lachen! Mensen in hypnose de suggestie meegeven: “je eet een sappige perzik” en ze dan een citroen geven. En met een knip in de vingers zijn ze uit hypnose en kijken ze met een zuur gezicht naar die citroen die ze net nog aan het aflebberen waren als was het een zoete perzik. Ja, dat is lachen!

 

Showhypnotiseur

Inderdaad, dat is lachen. Maar dat is ook precies wat het is. Showhypnose is bedoeld om mensen te vermaken, ze te laten lachen. De showhypnotiseur nodigt mensen uit op het podium waarna hij een aantal testjes met ze uitvoert. Op die manier ziet hij precies wie er snel en diep in hypnose gaat. Zo blijven er van de 20 mensen die op het podium staan uiteindelijk maar 1-2 mensen over waar hij mee werkt 

Wanneer je een probleem hebt of een trauma moet je niet bij een showhypnotiseur zijn. Hij is er om mensen te vermaken en heeft de opleiding niet om mensen met een probleem of trauma verder te helpen. 

Hypnotherapeut

Een hypnotherapeut daarentegen werkt met alle soorten mensen. Niet alleen de mensen die vermaakt willen worden en eerst getest worden om te zien of ze snel en diep gaan. Daarom heeft een hypnotiseur meer skills om mensen in hypnose te brengen. Wanneer je een probleem of trauma hebt waar je doorheen wilt werken, ga je niet naar een showhypnotiseur. Dan ga je naar een hypnotherapeut die een professionele opleiding heeft gehad die er op gericht is mensen met een probleem en/of trauma verder te helpen. 

Want het is tijd, tijd om al die problemen, angsten, beperkte overtuigingen over jezelf los te laten. Je hoeft die rugzak niet meer met je mee te dragen. Ooit heeft die een functie gehad, maar nu is die niet meer nodig. En je zult zien, dat op het moment dat je die rugzak leegmaakt, je een stuk lichter door het leven gaat, het makkelijker loopt, je niet zo moe bent, meer energie hebt en gewoon positiever in het leven staat. En dat je weer kan lachen wanneer je een avondje showhypnose gaat kijken!

Uiteraard mag er bij hypnotherapie ook gelachen worden, maar het is wel serieus.

Wat wil jij nog weten over hypnotherapie?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Detangle komt naar je toe deze winter!

Detangle komt naar je toe deze winter!

Tuuttuuttuut, opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb een ongelooflijke haast!
Je hebt geen tijd voor jezelf, bent altijd aan het zorgen voor anderen, komt niet toe aan jezelf, in je hoofd ben je alweer bezig met de rest van de dag en met wat je allemaal moet doen. Je voelt je snel verveeld, werken doe je omdat je nu eenmaal geld moet verdienen maar echt leuk vindt je het niet. Je leven voelt aan alsof je het leeft op de automatische piloot en je denkt regelmatig is dit het nu?

Lees meer
Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin