Home » Blog » Hypnotherapie » Het land van links

Het land van links

door | 17 feb, 2021 | Hypnotherapie, Mindset

Je anders voelen, gevoelig en een beetje rebels zijn. Je in de loop van de jaren zijn gaan aanpassen en daardoor altijd maar bezig met anderen en je omgeving in plaats van jezelf.

 

Uit het land van links

Als kind voelde ik mij ook vaak “anders” en niet begrepen. Was een gevoelig kind, maar ook ondeugend en een tikkeltje eigenwijs. Mijn vader zei vroeger vaak: “Daan, die komt uit het land van links”. Waarom? Omdat ik de neiging had precies de andere kant op te gaan van wat iedereen tegen me zei (daarnaast ben ik ook nog linkshandig).

 

Het “als-dan” principe

Met het opgroeien merk je dat deze eigenschappen niet altijd gewaardeerd worden. En dan begint het aanpassen. Je “moet” in een bepaald gareel meelopen en al snel zat ik in het “als-dan” principe. “Als ik deze opleiding doe, dan word ik succesvol”, of “als ik mij aanpas, dan word ik gezien”.

 

Overlevingsstrategie

Ik heb jarenlang gewerkt en geleefd vanuit deze overlevingsstrategie. Je kent het wel, de energie van: “en door!”. Ik heb allerhande opleidingen gevolgd en er liggen er nog “op de kast”. Altijd maar door want “als ik dit nog doe, dan wordt mijn bedrijf een succes”. Alle adviezen van anderen aangenomen ook al voelt het niet als mijzelf, want wie ben ik om ze tegen te spreken en eigenwijs te zijn. Zij zullen het wel weten toch?

 

Succes is iets persoonlijks

Tot ik een coach sprak die tegen mij zei “Daniëlle, succes is iets persoonlijks”. Waar de één om 5 uur opstaat omdat dat werkt voor hem/haar, start de ander zijn dag pas om 10 uur. Er is geen blauwdruk. Geen standaard manier die voor iedereen werkt.

 

Huh?!?! Wtf….dacht ik. Dat is het….

 

Mijn eigen weg

Ik kan en mag gewoon mijn eigen weg hierin gaan volgen. Geen regeltjes die door anderen zijn verzonnen, geen MOETEN. Ik ben helemaal vrij om mijn eigen ding te doen! Een tikkeltje rebels, een vleugje ondeugend, maar met heel veel gevoel.

 

“Ik ben Daan en ik kom uit het land van links!”

 

Waar kom jij vandaan?

 

 

 

 

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin