Home » Blog » Hypnotherapie » Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

door | 10 jun, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Geef me de ruimte

Herken je dat, dat je jezelf voorbij rent en daardoor geïrriteerd en prikkelbaar wordt? Daar gaat deze blog over.

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

Neem jij jouw ruimte?

Neem jij wel eens ruimte voor jezelf? Of verzand je makkelijk in het patroon dat je eerst allerlei andere dingen moet doen voordat je ruimte neemt voor jezelf. Je kinderen, het huishouden, je partner of  je werk. Er is altijd wel iets of iemand wat je aandacht vraagt. Je komt er gewoon niet aan toe om dat boek te lezen, of aan die wandeling. Om over een meditatie maar helemaal niet te spreken, nee pffff daar ben je véééél te druk voor. Maar ondertussen wordt je wel in beslag genomen door het scrollen op je telefoon.

Maar hoe zou het zijn wanneer je wél ruimte voor jezelf neemt, je gewoon eens nee tegen anderen zegt en ja tegen jezelf. En wat heb je nodig om dit wel te doen?

Ruimte geven aan jezelf

Het is fijn om met jezelf af te spreken dat je minstens 1x per maand iets leuks gaat doen. Iets waar jij van geniet. Helemaal voor jezelf. En dat hoeft niet groot te zijn. Kan ook iets kleins zijn zoals uitgebreid in bad met een heerlijke lavendelolie, of een mooi tijdschrift lezen met een kopje thee in de zon. Even ruimte geven aan jezelf. Dus pak nu die agenda erbij en plan die dag 1x per maand voor jezelf. Ga het gewoon doen!

Lekkerder in je vel

En wanneer je de ruimte geeft aan jezelf en aan jouw behoeftes ga je lekkerder in je vel zitten. Je bent minder moe en hebt meer energie. Daardoor zal je minder snel uitvallen tegen de mensen om je heen want je bent minder geïrriteerd. Je hebt simpelweg meer rust en balans in je leven en dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je partner en kinderen.

Je hebt nu een moment gepland in je agenda en je zult merken dat wanneer je dit vaker gaat doen je steeds lekkerder in je vel gaat zitten en je happy voelt.

Wat is het eerstvolgende wat jij voor jezelf gaat doen?

 

Foto’s uit privécollectie Margot Dullaert (mocht je interesse hebben, er vindt nog een yoga retraite plaats op 13 juni a.s. bij Yoga Etten-Leur)

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin