Home » Blog » Hypnotherapie » Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

door | 30 aug, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Druk, druk, druk, druk

 

Soms heb je van die dagen, je bent zo veel van plan, wilt van alles doen. En aan het einde van de dag ben je kapot, je bent de hele dag druk geweest. Maar als iemand je vraagt: “waarmee dan?” dan weet je het eigenlijk niet meer.

Me time

Wanneer je dit herkent kan het handig zijn een planner te kopen om jouw me time niet te vergeten en meer rust in je hoofd te krijgen. Er zijn in verschillende winkels super leuke weekplanners te koop. Schrijf daar eerst je me-time in op. Daarna pak je een vast moment in de week en schrijf al je “to do” dingen in de weekplanner op. Dat heeft twee voordelen.

  1. Je maakt je hoofd leeg
  2. Je maakt inzichtelijk wat je wilt gaan doen

Plan niet te veel dingen op een dag anders loop je jezelf voorbij. Een bijkomend voordeel is: wanneer je iets gedaan hebt kan je het afstrepen op je planner én je ziet gelijk ook waar je de hele dag mee bezig bent geweest.

Nieuwe gewoonte

Het kost even tijd en een nieuwe gewoonte heeft gemiddeld 21 dagen nodig om een automatisme te worden maar je zult zien dat een planning je zo veel rust geeft! Rust in je hoofd en dat werkt weer door in je lichaam, je omgeving, je leven. Je houdt daardoor weer tijd over om ook die eventuele calamiteiten die wel eens voor kunnen komen aan te kunnen zonder dat je gelijk in de stress schiet.

Rust in je hoofd

Om rust in je hoofd en je leven te creëren is het handig om te plannen. Met een weekplanner maak je inzichtelijk wat je allemaal wilt doen. En op de momenten dat je iets gedaan hebt kun je het ook afstrepen. Uit je hoofd op papier geeft ruimte in je hoofd. Daardoor zie je weer nieuwe mogelijkheden die je anders niet gezien zou hebben.

Heb jij je me-time al gepland?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Focus On Me

Focus On Me

Vaak zijn we geneigd iedereen aandacht te geven en onszelf als laatste op de lijst te zetten. Wachtend op de reservebank tot we aan de beurt zijn…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin