Home » Blog » Hypnotherapie » Dromen is magisch!

Dromen is magisch!

door | 3 jun, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Durf jij te dromen?

Durf jij te dromen zo groots als een kind? Vroeger was in je fantasie de bank een machtig groot schip en de grond een oceaan vol gevaren. De hele wereld lag aan je voeten en je was nergens bang voor.

 

Groots dromen

En tegenwoordig? Droom jij nog steeds zo groots? Of zijn daar al snel belemmerende overtuigingen zoals “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, of “dat kan ik toch nooit”. Maar wat is er mis met groots dromen? Carl Benz droomde groots toen hij in zijn hoofd over de eerste auto fantaseerde. Of wat dacht je van de gebroeders Wright die er altijd al van droomden te gaan vliegen?

 

Ben jij werkelijk bereid?

Groots dromen is magisch. Je krijgt heel andere ideeën en er treedt ook van alles in werking in je hersenen. Om dromen werkelijkheid te laten worden zal je een aantal stappen moeten nemen. De eerste is realiseren dat je werkelijk in staat bent dat je je droom kunt bereiken. Jij hebt oneindig veel potentieel in jou. Net als Carl Benz en de gebroeders Wright. Dus dat zit wel snor! De tweede is ben je bereid de stappen te zetten die je dichter bij je droom brengen? Ben je daar werkelijk toe bereid? Want je zult te maken krijgen met obstakels zoals bijvoorbeeld mensen die je droom maar belachelijk vinden, of  bepaalde vaardigheden die je moet gaan leren of misschien moet je wel verhuizen. Ben je werkelijk bereid om dit “werk” ervoor te doen?

 

Visualiseren

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het belangrijk dat je gaat visualiseren over hoe je droombeeld er uit ziet. Doe dit minstens 10-15 minuten per dag. Liefst helemaal tot in detail. Zie wat je ziet, hoor wat je hoort, voel wat je voelt en ruik wat je ruikt. Wie is er bij je? Wat ben je aan het doen? Geef heel veel emotie aan je ideale droombeeld. Je brein kan het onderscheid tussen echt en fantasie niet onderscheiden. Op deze manier programmeer je op onbewust niveau je brein en verandert je energie en gedrag. Presenteer jezelf fysiek ook op de manier als in je droombeeld. Kleedt jezelf zo, gedraag je zo. Op die manier kan jij de eerste stappen zetten op weg naar je droom en ervaar je meer rust en balans in je leven. Wordt je blij van de dingen die je doet en heb je minder stress. Je kan weer voluit van het leven genieten. En wordt het weer leven in plaats van overleven.

Dus door dagelijks te gaan dromen en visualiseren over wat je graag zou willen in je leven heb je jouw brein op onbewust niveau al geprogrammeerd. Door je daarnaast ook fysiek te gaan gedragen zoals in je visualisatie komt je doel sneller binnen handbereik.

Welke droom heb jij?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

Laatst ben ik een dagje op yoga retraite gegaan bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur. Even een dagje helemaal voor mijzelf. Niets hoeft, lekker weer, lekker eten, mooie omgeving en heerlijk ontspannen met yoga oefeningen. Het was een geweldige dag en daarna voelde ik mij als herboren. Meer energie, creatiever en helemaal happy. Goed voor mijzelf, maar ook voor mijn partner en kinderen ?.

lees verder
Magische reis

Magische reis

Ken je dat? Ik voelde mij de hele week al niet toppie. Het was herfstig weer, ik had het koud. Voelde mij niet in verbinding met mijn gevoel en had gewoon een “ik kruip op de bank met een dekentje, chocolade en Netflix” gevoel. Maar…..ik had iets op de planning staan. Een retraite weekend waarbij ik ook een hypnotische meditatie zou verzorgen. En hoe dichterbij het moment kwam, hoe minder zin ik kreeg. Ik verzon in mijn hoofd allerlei bezwaren om toch maar niet te gaan.

lees verder
MAGISCH WOUD

MAGISCH WOUD

Sommige mensen weten dit, anderen niet. Maar ik heb een tweede huis. Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Wanneer ik de voordeur uit loop, loop ik regelrecht het Deelerwoud in. Geen gewoon bos, nee een heus woud. Woud klinkt al heel anders dan een bos. Woud is groots, majestueus en magisch. En dat is het ook!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin