Home » Blog » Hypnotherapie » Dromen is magisch!

Dromen is magisch!

door | 3 jun, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Durf jij te dromen?

Durf jij te dromen zo groots als een kind? Vroeger was in je fantasie de bank een machtig groot schip en de grond een oceaan vol gevaren. De hele wereld lag aan je voeten en je was nergens bang voor.

 

Groots dromen

En tegenwoordig? Droom jij nog steeds zo groots? Of zijn daar al snel belemmerende overtuigingen zoals “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, of “dat kan ik toch nooit”. Maar wat is er mis met groots dromen? Carl Benz droomde groots toen hij in zijn hoofd over de eerste auto fantaseerde. Of wat dacht je van de gebroeders Wright die er altijd al van droomden te gaan vliegen?

 

Ben jij werkelijk bereid?

Groots dromen is magisch. Je krijgt heel andere ideeën en er treedt ook van alles in werking in je hersenen. Om dromen werkelijkheid te laten worden zal je een aantal stappen moeten nemen. De eerste is realiseren dat je werkelijk in staat bent dat je je droom kunt bereiken. Jij hebt oneindig veel potentieel in jou. Net als Carl Benz en de gebroeders Wright. Dus dat zit wel snor! De tweede is ben je bereid de stappen te zetten die je dichter bij je droom brengen? Ben je daar werkelijk toe bereid? Want je zult te maken krijgen met obstakels zoals bijvoorbeeld mensen die je droom maar belachelijk vinden, of  bepaalde vaardigheden die je moet gaan leren of misschien moet je wel verhuizen. Ben je werkelijk bereid om dit “werk” ervoor te doen?

 

Visualiseren

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het belangrijk dat je gaat visualiseren over hoe je droombeeld er uit ziet. Doe dit minstens 10-15 minuten per dag. Liefst helemaal tot in detail. Zie wat je ziet, hoor wat je hoort, voel wat je voelt en ruik wat je ruikt. Wie is er bij je? Wat ben je aan het doen? Geef heel veel emotie aan je ideale droombeeld. Je brein kan het onderscheid tussen echt en fantasie niet onderscheiden. Op deze manier programmeer je op onbewust niveau je brein en verandert je energie en gedrag. Presenteer jezelf fysiek ook op de manier als in je droombeeld. Kleedt jezelf zo, gedraag je zo. Op die manier kan jij de eerste stappen zetten op weg naar je droom en ervaar je meer rust en balans in je leven. Wordt je blij van de dingen die je doet en heb je minder stress. Je kan weer voluit van het leven genieten. En wordt het weer leven in plaats van overleven.

Dus door dagelijks te gaan dromen en visualiseren over wat je graag zou willen in je leven heb je jouw brein op onbewust niveau al geprogrammeerd. Door je daarnaast ook fysiek te gaan gedragen zoals in je visualisatie komt je doel sneller binnen handbereik.

Welke droom heb jij?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

Lees meer
Vertrouw jij jezelf?

Vertrouw jij jezelf?

Heb jij vertrouwen in jezelf? In jouw kennis, in wat jij doet en kan? Of ben je constant angstig voor nieuwe dingen en houdt je heel erg vast aan alles wat je “kent”?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin