Home » Blog » Hypnotherapie » Comfortzone is dodelijk!

Comfortzone is dodelijk!

door | 22 jul, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Comfortzone is dodelijk!

 

Alles is energie, jij dus ook. Hoe zou het zijn wanneer je werkelijk gaat leven vanuit jouw potentieel en de oneindige mogelijkheden. Wat zou je dan allemaal anders doen of zou alles hetzelfde blijven?

 

Hogere energie

Comfortzone is dodelijk, het brengt je nergens en alles blijft zoals het was. Je wilt wel veranderen en je stelt jezelf een doel. Vervolgens blijf je op de bank zitten vegeteren en kijkt naar dat doel en blijft herhalen dat je daar naartoe wilt. Maar dat doel komt niet vanzelf dichterbij. Wanneer je naar een hogere energie wilt, zul je zelf ook een hogere energie moeten hebben. Je zult dus stappen moeten gaan zetten om daar te komen. Vaak blijven we met onze luie kont op de bank zitten, lekker comfortabel. En ondertussen zien we allerlei beren op de weg (maar wat als, of stel dat).

Het is geen repetitie!

Waarom altijd uitgaan van het negatieve terwijl het ook positief uit kan pakken? Want stel dat je enorm groeit en er allerlei mogelijkheden op je weg komen en deuren opengaan. Ons ego wil ons graag veilig houden, doe het maar niet, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar wat is gewoon en wil je graag middelmatig zijn? Of wil je graag je leven ten volle benutten. Je hebt tenslotte maar één kans. Het is verdorie geen repetitie! Je kan niet zeggen, ach nou nee het is niet helemaal gelukt, ik doe het nog een keertje over dan gaat het vast beter.

Verleg je grenzen

Angst voor het onbekende is een smoes om het niet te hoeven doen. Het moment is nu, wacht niet langer. Comfortzone is dodelijk, het brengt je nergens en alles blijft zoals het was. Stap uit die comfortzone en ga dingen anders doen, ga met mensen om die anders denken. Verleg je grenzen en kijk wat de wereld je te brengen heeft! Word wakker en ga doen… 

Buiten je comfortzone ligt je groei. Ga doen waar je hart van in de fik gaat en waar je blij van wordt. Het leven is te kort om een gevoel te hebben dat je geleefd wordt en op de automatische piloot leeft. Het leven is bedoeld om te leven, te genieten en het gevoel te hebben dat je on top of the world bent! En dat gaat niet gelijk, dat gaat met stapjes, net als leren lopen. Stapje voor stapje kom je daar waar je wilt zijn. 

De moeite waard

Je leeft maar één keer en zorg dan dat het in ieder geval de moeite waard is geweest. Ga dat doen waar je gelukkig en blij van wordt en waar je hart een sprongetje van maakt. Dat maakt dat je het gevoel hebt dat je leeft!

 Blijf jij in die comfortzone hangen of zet jij vandaag nog die eerste stap naar de rest van je leven?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

lees verder
Magische reis

Magische reis

Ken je dat? Ik voelde mij de hele week al niet toppie. Het was herfstig weer, ik had het koud. Voelde mij niet in verbinding met mijn gevoel en had gewoon een “ik kruip op de bank met een dekentje, chocolade en Netflix” gevoel. Maar…..ik had iets op de planning staan. Een retraite weekend waarbij ik ook een hypnotische meditatie zou verzorgen. En hoe dichterbij het moment kwam, hoe minder zin ik kreeg. Ik verzon in mijn hoofd allerlei bezwaren om toch maar niet te gaan.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin