Home » Blog » Hypnotherapie » Comfortzone is dodelijk!

Comfortzone is dodelijk!

door | 22 jul, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Comfortzone is dodelijk!

 

Alles is energie, jij dus ook. Hoe zou het zijn wanneer je werkelijk gaat leven vanuit jouw potentieel en de oneindige mogelijkheden. Wat zou je dan allemaal anders doen of zou alles hetzelfde blijven?

 

Hogere energie

Comfortzone is dodelijk, het brengt je nergens en alles blijft zoals het was. Je wilt wel veranderen en je stelt jezelf een doel. Vervolgens blijf je op de bank zitten vegeteren en kijkt naar dat doel en blijft herhalen dat je daar naartoe wilt. Maar dat doel komt niet vanzelf dichterbij. Wanneer je naar een hogere energie wilt, zul je zelf ook een hogere energie moeten hebben. Je zult dus stappen moeten gaan zetten om daar te komen. Vaak blijven we met onze luie kont op de bank zitten, lekker comfortabel. En ondertussen zien we allerlei beren op de weg (maar wat als, of stel dat).

Het is geen repetitie!

Waarom altijd uitgaan van het negatieve terwijl het ook positief uit kan pakken? Want stel dat je enorm groeit en er allerlei mogelijkheden op je weg komen en deuren opengaan. Ons ego wil ons graag veilig houden, doe het maar niet, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar wat is gewoon en wil je graag middelmatig zijn? Of wil je graag je leven ten volle benutten. Je hebt tenslotte maar één kans. Het is verdorie geen repetitie! Je kan niet zeggen, ach nou nee het is niet helemaal gelukt, ik doe het nog een keertje over dan gaat het vast beter.

Verleg je grenzen

Angst voor het onbekende is een smoes om het niet te hoeven doen. Het moment is nu, wacht niet langer. Comfortzone is dodelijk, het brengt je nergens en alles blijft zoals het was. Stap uit die comfortzone en ga dingen anders doen, ga met mensen om die anders denken. Verleg je grenzen en kijk wat de wereld je te brengen heeft! Word wakker en ga doen… 

Buiten je comfortzone ligt je groei. Ga doen waar je hart van in de fik gaat en waar je blij van wordt. Het leven is te kort om een gevoel te hebben dat je geleefd wordt en op de automatische piloot leeft. Het leven is bedoeld om te leven, te genieten en het gevoel te hebben dat je on top of the world bent! En dat gaat niet gelijk, dat gaat met stapjes, net als leren lopen. Stapje voor stapje kom je daar waar je wilt zijn. 

De moeite waard

Je leeft maar één keer en zorg dan dat het in ieder geval de moeite waard is geweest. Ga dat doen waar je gelukkig en blij van wordt en waar je hart een sprongetje van maakt. Dat maakt dat je het gevoel hebt dat je leeft!

 Blijf jij in die comfortzone hangen of zet jij vandaag nog die eerste stap naar de rest van je leven?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Vanuit zachtheid

Vanuit zachtheid

Vanuit zachtheid kijk ik naar mijzelf. Hoef ik even niks, ik moest al zo lang van alles van mijzelf. De meest autoritaire baas was ik voor mijzelf, de meest strenge moeder was ik voor mezelf, de altijd kritische vriendin was ik voor mijzelf. Het was niet makkelijk om te leven met mijzelf en jarenlang te leven onder het juk van al mijn, vaak negatieve, zelfpraat.

Lees meer
Van chaos naar rust in je hoofd

Van chaos naar rust in je hoofd

Soms heb je van die dagen, je bent van alles van plan, maar de dag loopt net even anders. De hond heeft op het tapijt gepoept, je kinderen vragen van alles aan je, de telefoon gaat. Het is een chaos in je hoofd en aan het einde van de dag ben je moe. Je bent de hele dag druk in de weer geweest, maar als iemand je vraagt waarmee dan heb je geen idee meer…

Lees meer
Herinneringen true or false?

Herinneringen true or false?

Wist je dat jouw herinneringen waar en niet waar kunnen zijn. In de loop van de tijd kan je namelijk dingen erbij verzonnen hebben, maar ook weggelaten. Daarnaast herinner jij je een herinnering aan de laatste herinnering die je er aan had.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin