Home » Blog » Hypnotherapie » Appels met peren vergelijken

Appels met peren vergelijken

door | 24 jun, 2020 | Hypnotherapie, Mindset

Appels met peren vergelijken

 

Vergelijken, doe jij dat ook wel eens? En kom jij er dan als beste vanaf of niet? Waarschijnlijk niet, je bent altijd bang dat de ander mooier, leuker, of creatiever is dan jij.

Van binnen naar buiten

Je kent dat gevoel vast wel. Je hebt het idee dat je niet goed genoeg bent en dat de ander het altijd beter kan of doet dan jij. Dat je eerst nog even dit moet doen of dat moet leren en dan ben je goed genoeg. Je laat de buitenwereld bepalen hoe jij je van binnen voelt. De kunst is om niet van buiten naar binnen te leven maar van binnen naar buiten. Wanneer jij  je goed van binnen voelt, straal je dat naar buiten toe uit. Dit heeft te maken met je mindset. Je krijgt eruit wat je erin stopt. Met een negatief zelfbeeld krijg je geen positief resultaat.

Jij bent een winnaar

Maar hoe krijg je dan een positieve mindset?

  1. Door jezelf te zien als een uniek exemplaar, als een winnaar!. Jij hebt gewonnen van die miljoenen andere zaadcellen. Jij bent uitgegroeid tot een perfect mens. Je hebt allerlei dingen geleerd, lopen, eten, praten, schrijven. En dat deed je niet allemaal op één dag, dat is stap voor stap gegaan.
  2. Daarbij: “niemand is zo goed als jij!. Huh?!? Ja, niemand is zo goed als jij, want er is maar één jij en jij bent perfect!. Jij hebt oneindig veel potentieel!”. Iedereen doet dingen op zijn eigen tijd en tempo en vergelijken kan helemaal niet.
  3. Kleren maken de man of vrouw. Kleed jezelf dus als de persoon die je wilt zijn. Kleding heeft een grote invloed op ons humeur. Je kledingkeuze kan doorslaggevend zijn voor je humeur en zelfvertrouwen. Belangrijk daarbij is dat je kledingkeuze niet anderen, maar vooral jezelf bevalt.
  4. Je lichaamshouding. Succesvolle mensen houden hun rug recht, schouders naar achteren en hoofd omhoog. En ook heel belangrijk: ze lachen!
  5. Stop met het scrollen op social media en het bekijken van alle “succesverhalen” van iemand anders.

Dus maak je niet zo druk om wie er beter is en ga niet vergelijken. Het enige wat belangrijk is, is dat je beter bent dan de persoon die je gisteren was. Wanneer je stopt met vergelijken zul je merken dat je minder stress ervaart, je rustiger bent en alles in je eigen tempo gaat doen. En juist dan is er weer tijd en ruimte voor nieuwe, creatieve ideeën.

 

Appels en peren

Wanneer je jezelf nou volgende keer vergelijkt met anderen bedenk dan dat dit helemaal niet kan. Het is appels met peren vergelijken. Iedereen doet de dingen op zijn eigen tempo en eigen manier. Daarom is er niemand zo goed als jij! En ook niemand zo goed als ik ?

Hoe goed ben jij?

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Mindset van een winnaar

Mindset van een winnaar

Jij bent een échte winnaar. Er is niemand zo goed als jij! Jij bent uniek en perfect zoals je bent. Heb je er wel eens over nagedacht dat jij het gewonnen hebt van die miljoenen andere zaadcellen en hoe bijzonder dit is?

Lees meer
Zelfdiscipline en zelfliefde

Zelfdiscipline en zelfliefde

Wat is zelfdiscipline? De meeste mensen zien dit als een slechte zaak. Iedereen wil discipline, maar zien discipline als iets slechts. In dit blog duik ik in het onderwerp zelfdiscipline. Hoe je meer gedisciplineerd kunt zijn.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin