Home » Blog » Essentiële 0liën » Oregano

Oregano

door | 15 aug, 2020 | Essentiële 0liën

Omschrijving

Het thema van Oregano is: laat los. Hij is zeer intens en dringt tot alle lagen van je emoties door, zodat je erachter kunt komen op welke gebieden je te star en onbeweeglijk bent. Hoe flexibeler je in je denken en handelen bent en hoe meer je je oude patronen kunt loslaten, hoe beter je je door de stroom van het leven kunt laten leiden.

Al honderden jaren staat Oregano bekend als een van de meest krachtige en heilzame essentiële oliën. Oregano is te vinden in kookboeken en keukenkastjes over de hele wereld, omdat de veelzijdige smaak een aanvulling is op een verscheidenheid aan keukens. Het belangrijkste chemische bestanddeel van Oregano, afkomstig van de geurige bladeren van de oreganoplant Origanum vulgare, is carvacol, een fenol, wat het een van de meest veelzijdige en krachtige essentiële oliën maakt. Voor toepassing op de huid, moet Oregano worden verdund met een draagolie.

Toepassingen

  • Vervang een eetlepel droge oregano door één druppel Oregano olie in Italiaanse gerechten.
  • Doe een satéprikker in een potje Oregano olie en roer daarna met de satéprikker in de spaghettisaus, pizzasaus of op een braadstuk in plaats van gedroogde oregano (één druppel is vaak al te veel).

Gebruiksaanwijzing

Als smaakversterker in voeding.

Voorzichtig

Alleen verdund gebruiken. Neem niet meer dan één druppel per dag in. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien je zwanger bent of onder behandeling van een arts, raadpleeg dan eerst je arts. Vermijd contact met de ogen, binnenkant van de oren, gezicht, gevoelige gebieden en slijmvliezen. In geval van huidcontact, ruimschoots verdunnen met een draagolie.

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin