Home » Blog » Essentiële 0liën » Ankers en triggers

Ankers en triggers

door | 26 aug, 2020 | Essentiële 0liën, Hypnotherapie, Mindset

Ankers en triggers

Wat doen geuren allemaal met je en hoe kan je geur inzetten om gewenst gedrag te bereiken?

 

Vers gebakken appeltaart

Zoals je wellicht weet kunnen geuren veel met een mens doen. Zo zou je potentiële kopers bij de verkoop van je huis sneller over de streep trekken wanneer de geur van versgebakken appeltaart in je huis hangt. Het blijkt dat de geur van vers gebakken appeltaart je een vertrouwd, warm en huiselijk gevoel geeft. In de commercie maakt men ook gebruik van geurmarketing. Dit zorgt voor een verhoogde klanttevredenheid en 20% meer omzet. Zo zorgt de geur van koffie ervoor dat mensen ergens langer blijven hangen.

Narcose

Een geur heeft 20-30 seconden nodig om via je reukorgaan je hersenen te bereiken. En dat is geen abracadabra. Denk maar aan narcose met een kapje op je neus. Mensen moeten dan van 100 terugtellen en komen vaak niet verder dan 97, zo snel werkt het! Het is de snelste manier om bij je hersenen te komen.

Limbisch systeem

Geur is één van onze belangrijkste zintuigen. De herinnering aan een geur werkt veel sterker dan een visuele herinnering. Dit komt omdat je reukorgaan direct verbonden is met je limbisch systeem welke zorgt voor de emotionele beleving. Denk aan de eau de cologne van je oma of een geur die je direct terugbrengt naar een situatie waar je je heel goed voelde. Je associeert geur ook met gedrag. Citroengeur zet aan tot schoonmaken terwijl je door een zoete geur de neiging hebt om te snoepen. Op die manier werkt een geur als een anker of een trigger voor bepaald gedrag, gevoel of een herinnering.

Essentiële olie

Ik zet geur in door middel van essentiële olie tijdens mijn hypnose sessies. Om bijvoorbeeld gewenst gedrag kracht bij te zetten door middel van de emotionele beleving van een geur. De essentiële oliën waar ik mee werk zijn 100% natuurlijk en elke olie heeft weer zijn eigen specifieke therapeutische werking. Voor iedereen is dat weer anders en persoonlijk dus ik kijk per sessie welke olie nodig is. Door de geurbeleving, die op onbewust niveau werkt, wordt een hypnose sessie vaak intenser ervaren. Na de sessie krijg je een sample van de olie mee naar huis zodat je ook thuis de olie kunt blijven gebruiken voor de emotionele beleving.

Wil je meer weten hierover of een afspraak maken klik dan op onderstaande knop om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Over Daniëlle

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn cliënten profiteren van die jarenlange ervaring.

Gerelateerde artikelen

Wie van de drie

Wie van de drie

Wie van de drie. Echt een spelletje van vroeger wat momenteel weer op tv is. Er zitten dan drie mensen in de studio die beweren Hendrik Jan de Tuinman te zijn. Drie mensen in het panel moeten dan door middel van vragen er achter komen wie de échte Hendrik Jan de Tuinman is.

Lees meer
Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk?

Veel mensen vragen zich af hoe ze steenrijk kunnen worden. Uiteraard zijn er allerlei lucratieve manieren om rijk te worden. Criminele handel of een bank beroven bijvoorbeeld. Misschien hou je er geld aan over, maar rijk word je er niet van. Je doet er anderen verdriet mee en je bent constant bang om gepakt te worden. Nee, écht rijk worden heeft niks met geld te maken.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin