Body Remembers Trauma Therapie

BRTT in Etten-Leur
Afspraak maken

Iedereen heeft zo zijn eigen “rugzakje” 

We maken gedurende ons leven allemaal dingen mee. Dat kunnen dingen zijn als een scheiding, verlies van een dierbare, mishandeling. Een trauma kan ontstaan wanneer onze “vechten” of “vluchten” reactie vanuit ons reptielenbrein aan gaat. Maar wanneer we nergens heen kunnen wordt al deze opgebouwde spanning in ons lichaam opgeslagen en niet in ons hoofd zoals we wel vaker denken. Deze opgeslagen trauma’s in ons lichaam zorgen voor allerlei klachten uiteenlopend van hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaarheid tot verslavingen en depressie.

Body Remembers Trauma Therapie

Trauma kan ontstaan wanneer we willen vluchten of vechten, maar nergens heen kunnen. Deze spanning slaan we vervolgens op in ons lichaam, niet in onze geest! Trauma release is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier deze spanning te ontladen.

Het gaat daarbij om zowel dagelijkse stress als chronische stress.
Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijk mechanisme herinneren de spanning los te laten en weer terug te brengen in de oorspronkelijke, kalme, ontspannen staat.

Mijn rol als begeleider

Tijdens de sessie kunnen er symptomen optreden als: transpireren, bibberen, tintelingen, trillen.  Je kunt de energie ook tegenwerken waardoor er spierverkramping of strakheid optreedt. Emoties van geluk, verdriet, verlatenheid, vrede, acceptatie, woede kunnen omhoog komen. En het is ook mogelijk dat je in contact komt met onverwerkte stukken uit je vroege jeugd.  Als ervaren begeleider bied ik jou daarom de liefdevolle steun, warmte en veiligheid die je nodig hebt om door te ademen en het proces af te maken.

Wil jij mijn gratis E-book ontvangen?

Interessante artikelen

Mijn blogs

Altijd druk en toen gebeurde het ondenkbare…

Altijd druk en toen gebeurde het ondenkbare…

Als ik kijk naar waar ik vandaan kom. Altijd “aan” in mijn hoofd. Altijd druk, altijd van alles moeten. Op zoek naar de goedkeuring in de buitenwereld om mezelf goed te kunnen voelen. Uitgaan zonder alcohol was er bijvoorbeeld niet bij voor mij. Ook het liefst wilde ik iets nieuws aan wanneer ik uitging. Pas dan voelde ik mij goed over mezelf. Kreeg ik waardering van de buitenwereld.

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Tijdens kantooruren kun je ook bellen naar 06 179 797 01

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.