Body Remembers Trauma Therapie

BRTT in Etten-Leur
Afspraak maken

Iedereen heeft zo zijn eigen “rugzakje” 

We maken gedurende ons leven allemaal dingen mee. Dat kunnen dingen zijn als een scheiding, verlies van een dierbare, mishandeling. Een trauma kan ontstaan wanneer onze “vechten” of “vluchten” reactie vanuit ons reptielenbrein aan gaat. Maar wanneer we nergens heen kunnen wordt al deze opgebouwde spanning in ons lichaam opgeslagen en niet in ons hoofd zoals we wel vaker denken. Deze opgeslagen trauma’s in ons lichaam zorgen voor allerlei klachten uiteenlopend van hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaarheid tot verslavingen en depressie.

Body Remembers Trauma Therapie

Trauma kan ontstaan wanneer we willen vluchten of vechten, maar nergens heen kunnen. 

Deze spanning slaan we vervolgens op in ons lichaam, niet in onze geest! Trauma release is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier deze spanning te ontladen.

Het gaat daarbij om zowel dagelijkse stress als chronische stress.

Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijk mechanisme herinneren de spanning los te laten en weer terug te brengen in de oorspronkelijke, kalme, ontspannen staat. 

Mijn rol als begeleider

Tijdens de sessie kunnen er symptomen optreden als: transpireren, bibberen, tintelingen, trillen.  Je kunt de energie ook tegenwerken waardoor er spierverkramping of strakheid optreedt. Emoties van geluk, verdriet, verlatenheid, vrede, acceptatie, woede kunnen omhoog komen. En het is ook mogelijk dat je in contact komt met onverwerkte stukken uit je vroege jeugd.  Als ervaren begeleider bied ik jou daarom de liefdevolle steun, warmte en veiligheid die je nodig hebt om door te ademen en het proces af te maken.

Wil jij mijn gratis E-book ontvangen?

Ervaring van mijn klanten

De Body Remembers Trauma Therapie  van Daniëlle vond ik echt een feestje. Dat klinkt misschien een beetje raar maar ik vind de therapie een prachtige uitnodigende techniek om verbinding te maken met mezelf, mijn trauma en mijn pijn zonder dat ik daarvoor de trauma en pijn opnieuw hoefde te beleven. Door de verschillende ademtechnieken achter elkaar uit te voeren wordt je als het ware meegenomen je lichaam in, raak je trauma en pijn even aan om het vervolgens los te kunnen laten en het echt letterlijk uit mijn lichaam te schudden en te ademen.

Daniëlle gaf mij het vertrouwen dat ik het kon. Door de rustige, uitnodigende, liefdevolle en professionele uitstraling en begeleiding van Daniëlle kon ik mij helemaal overgeven aan de ervaring van mijn lichaam en de beweging die mijn lichaam van mij vroeg. 

Lieve Daniëlle, je bood mij een veilige plek en gaf mij alle ruimte voor mijn ervaring. 

Liefs,

Elly

Interessante artikelen

Mijn blogs

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Tijdens kantooruren kun je ook bellen naar 06 179 797 01

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.